Orsolya
5 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Zár alá vették Simonkáék házát

2019.09.13. 07:19

Zár alá vette a rendőrség Simonka György, fideszes képviselő újkígyósi otthonát - írta a 24.hu. A portál szerint a zár alá vételt a földhivatal is bejegyezte az ingatlan tulajdoni lapjára. A lap arról is meggyőződött, hogy bár az ingatlan évek óta nincs a kormánypárti politikus és felesége tulajdonában, mindketten ott laknak. 

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Simonka György fideszes országgyűlési képviselő és 32 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken.

A vádirat lényege szerint Simonka György és társai jogellenes módon akarták megszerezni a zöldség-gyümölcs termelői csoportoknak és a termelői szervezeteknek kiírt uniós és hazai pályázati támogatásokat. Simonka tavaly novemberi meggyanúsítása idején az ügyészség azt közölte: a képviselő rendelkezései szerint lebonyolított beruházásokkal okozott vagyoni hátrány meghaladja az 1,4 milliárd forintot - írtuk korábbi cikkünkben