Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

200 kifejezetten szép guppipár készül Magyarországra

2019.09.14. 07:55
Pilis településen lesz ugyanis a szexőrült halak, vagyis inkább a tenyésztőik Európa bajnoksága.

Magyarországon tartják a páros guppi díszhal tenyésztők Európa bajnokságát és kiállítását október 3-6. között. A Pilisen (nem a hegyen, hanem a hasonló nevű Pest megyei településen) megrendezésre kerülő nemzetközi versenyre szeptember 22-ig lehet jelentkezni - közölte Pasaréti Gyula, az Akvaristák Magyarországi Egyesületének elnöke az MTI-vel.

A szervezők mintegy 70 tenyésztőtől megközelítően 200 halpár nevezésre számítanak 18 országból, a rendezvényre külföldi vendégeket várnak, köztük a nemzetközi szövetség korábbi elnökét Belgiumból, bírák érkeznek Lengyelországból, Szlovákiából, Ausztriából és Franciaországból. A guppik nagyon szépek, kedvesnek is tűnnek, ugyanakkor egyes kutatások szerint gyilkos ösztönű szexőrült állatok, akik más halfajokra rendkívül veszélyesek.

Akit azonban ez sem rettentett el, a versenynek lesz, a közönség számára is nyilvános része. Egyébként az, hogy a guppikanok folyamatos szexuális lázban kergetik egész életükben a nőstényeket, akvarisztikai szempontból nem akkora baj, a guppi ugyanis fogságban is állandóan szaporodik.

Európában sok évtizedes hagyománya van a guppi díszhal tenyésztésnek, az első versenyt 1954-ben Németországban szervezték (éppen akkor, amikor Németország örökre emlékezetes futballcsapát mért ránk).

A hazai guppi-tenyésztők száma az utóbbi években jelentősen megnőtt, a munka komoly szakmai felkészülést, kitartást igényel, mivel egy-egy változat kialakítása, úgymond letisztítása, akár 3-5 évet is igénybe vehet - mondta Pasaréti Gyula, az Akvaristák Magyarországi Egyesületének elnöke.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport