Izidor
0 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Kövér: A világórát egyre többen a magyar időhöz igazítják

2019.09.14. 11:30

A magyarok erőfeszítésének és a kormány politikai teljesítményének köszönhetően vannak arra utaló jelek, hogy a világórát Európában egyre többen a magyar időhöz igazítják vagy fogják igazítani - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton a Parlamentben, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) XII. kongresszusán.

A házelnök nyitóbeszédében az MTI összefoglalója szerint Németh László 1943-as szavait idézte, miszerint "aki a magyarság újkori történetét megírja, arra kell felelnie, hogyan süllyedt bennszülötté ez a nagy középkori nemzet tulajdon országában".

Kövér László ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, azt kívánja, hogy

2043-ban mindannyian elmondhassuk: annak, aki a magyarság legújabbkori történetét megírja, arra kell felelnie, hogy ez a nemzet fél évszázad alatt miként emelkedett ki a neki szánt bennszülötti sorsból, és miként lett végre ura a tulajdon országának. Ha a Jóisten megadja ennek a jókívánságnak a beteljesülését, akkor elmondhatjuk, hogy életünk során nem dolgoztunk hiába.

Vagyis szerinte nem volt hiábavaló a közös erőfeszítés, amikor 30 évvel ezelőtt "kimenekítettük Magyarországot a kommunizmus összeomló romjai alól", nem volt hiábavaló, hogy a kommunizmus rendszerének 1990-ben történt demokratikus lezárása után, 20 év útkeresés után, 2010-ben, ugyancsak demokratikus módon, "lezártuk a posztkommunizmus korszakát is, és megkezdtük az alávetett és kizsákmányolt bennszülötti állapotból való kilábalás programjának végrehajtását" - fejtette ki.

"Kellő szerénységgel és a szükséges önbizalommal mondjuk ki: együtt megtörjük a balsorsot, közösen lerázzuk magunkról a történelmi fátumot, sikerre visszük és beteljesítjük az ország és a nemzet 2010-ben elkezdett emelkedését" - fogalmazott a házelnök, aki szerint a 21. század közepére a magyarok végleg kiváltják magukat a mások által nekik szánt "bennszülötti sorsból", és ebben ezúttal semmilyen ellenérdekelt erő nem tudja őket megakadályozni.

Kövér László köszönetet mondott a keresztény értelmiségnek, hogy megtanít arra, miként kell olvasni az idők jeleit, hogy "mindig különbséget tudjunk tenni jó és rossz, hűség és hűtlenség, erény és bűn között".

Ma a legnagyobb ellenfeleink az erényekkel szemben álló bűnök és mindazok, akik a bűn szolgálatában állnak, a bölcsességgel szemben álló tudatlanság és azok terjesztői, a bátorsággal szemben álló gyávaság és azok ideológusai, az igazságossággal szemben álló igazságtalanság és azok haszonélvezői, a mértékletességgel szemben álló mértéktelenség és azok hirdetői.

Az Országgyűlés elnöke arra kérte a kongresszus résztvevőit, hogy miként a múltban, úgy a jövőben is segítsék a felelős magyar politikát, hogy tartani tudja a jó irányt a közös történelmi célok felé. "Nagy küzdelemben állunk, és a győzelem feltétele, hogy nagy ellenfél ellen - amely alatt nem a mai itthoni ellenzék értendő - nagy lelket tudjunk növeszteni" - mondta.