A rendőrség rágyúrt a horrorkaravánokra

lead forgalo (1)
2019.09.14. 16:31

Két, gigavontatmánnyal, vagy a mostanában elterjedt elnevezéssel "horrorkaravánnal" közlekedő román sofőrt ellenőriztek a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság emberei pénteken az M1-esen, mindketten "a megengedett legnagyobb össztömeget jelentősen meghaladva közlekedtek", közölte a rendőrség a honlapján.

A tetten ért román sofőröket a járőrök előállították a győri kapitányságra, és gyorsított eljárásban három hónapra eltiltották  a vezetéstől, és pénzbírsággal sújtották őket.

Úgy tűnik, a rendőrség  az utóbbi időben komolyan veszi a horrorkaravánokat, pénteken délelőtt is több hasonló hírt adott ki az ORFK. Ebben például az olvasható, hogy a Csongrád megyei rendőrök három külföldi sofőrrel szemben intézkedtek túlsúlyos járművel való közlekedés, illetve a teherszállítási szabályok megszegése miatt. Mint a részletekből kiderül, mindhárman bolgárok voltak.

  • Szeptember 10-én egy autószállító tréler tengelysúly mérésénél megállapították, hogy a rakomány csaknem 900 kilóval volt több a megengedettnél.
  • Két nappal később szintén egy bolgár járműszerelvény tömege több mint másfél tonnával volt több a jogszabályban megengedettnél.
  • Péntek reggel pedig egy bolgár honosságú kisbuszt ellenőriztek az M5-ös autópálya balástyai csomópontjánál. Ez egy olyan kisteherautót szállított tréleren, amelynek platóján egy személyautó volt. 

Mindannyian helyszíni bírságot kaptak.

Csütörtökön pedig a Pest Megyei kapitányság tette közzé, hogy az elmúlt hónap mérlege 74 igazoltatás, melyből 66 esetben találtak szabálytalanságokat a túlsúlyos rakományok tekintetében.

Azt írták, az M3-as autópálya és az M0-ás autóút Pest megyei szakaszán ellenőriztek, a mérések során találkoztak olyan szerelvénnyel, melyen a rakomány

2,9 tonnával haladta meg a megengedett legnagyobb össztömeget.

A szeptember 11-i, szerdai ellenőrzéseken 15 járműnél összesen közel 16 tonna túlsúlyt állapítottak meg. A magyar, román, szlovák, bolgár, török, szerb, német, spanyol és moldáv állampolgárságú sofőrökre helyszíni bírságot szabtak ki.

Keddre is jutott közlemény, mégpedig egy utánfutóhoz spaniferrel rögzített kisbuszról, a 4-es útról. A román férfit előállították a rendőrkapitányságra, és megbírságolták, majd a lerövidített szerelvénnyel továbbmehetett.

A múlt héten is több hasonló bírságolás volt:

(Borítókép: Police.hu)