Tarlóst megfenyegették, hogy egy régi ügyével előjönnek

2019.09.14. 09:15

Tarlós István a pénteki megafonos performansz után szombaton a Magyar Nemzet hasábjain folytatta ellenzéki ellenfele, Karácsony Gergely minősítgetését.

A főpolgármester azt mondta az ellenzék főpolgármester-jelöltjéről:

  • Puzsér Róbertnek olyan a stílusa, amilyen, de amikor azt mondja, hogy Karácsony Gergely pont annyiszor hazudik, ahányszor megszólal, akkor nem nagyon téved.
  • Karácsony tutyimutyi, tétova mamakedvence.
  • Karácsony vitával kapcsolatos viselkedése Gyurcsány Ferenc 2006-os szereplését juttatja eszébe, csak ezt gyengébben, alkatánál fogva esetlenebbül adja elő. Tarlós a vita lehetőségéről most azt mondta, hogy szerinte Karácsonynak előbb Puzsér Róberttel és Berki Krisztiánnal kellene vitáznia, hiszen ők is kiharcolták az indulási jogot.
  • Karácsony körül van néhány tapasztalt régi SZDSZ-es, például Horn Gábor, akik még emlékeznek Demszky Gábor jelmondatára, aki 1990-ben a tettek emberének nevezte magát, ennek analógiája köszön vissza Karácsony kampányában.

Tarlós a lapnak arról is beszélt, hogy értesülései szerint az ellenzék kampányában ismét elő akar venni egy 25 évvel ezelőtti ügyet.

Volt egy közlekedési balesetem 1995-ben, ami igen rossz érzés volt, de amiben vétlen voltam, és az esetnél jelen voltak a hozzátartozók is. A balesetet a kerületi kapitányság egy percig sem vizsgálta, ügyészi felügyelet mellett azonnal átvette a BRFK.

Akkor Györgyi Kálmán volt a legfőbb ügyész. "Ezt az esetet eddig minden kampányban elővették, és most is megkaptam az üzenetet és fenyegetést, hogy újra ezzel akarnak operálni" - mondta a főpolgármester. Szerinte az ellenfelei nem állnak túl jól a kampányban, ha "elég lelketlenül" ehhez a történethez nyúlnak.