2024. június 16. 15:00
Lengyelország 1
Hollandia 2
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia 1
Dánia 1
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00 ÉLŐ
Szerbia 0
Anglia 1

Best of hétvége

2019.09.15. 17:42 Módosítva: 2019.09.15. 18:42
  • Hogyan látja a dolgokat egy pszichiáter, akihez esetleg évtizedekig jár egy problémás ember, aki aztán végül a saját családját gyilkolja meg? Interjúnk egy szakemberrel itt olvasható.
  • Miért teszünk tejet a kávéba? Miért tejet? És ha már teszünk, milyet és hogyan érdemes? Mindent megtudhat, ha ide kattint.
  • Albániát beteríti több százezer bunker, amiket egy soha el nem jövő háborúhoz építettek. Az ország beleroppant a megalomán, mániákus építkezésbe, a bunkerek még most is komoly gondot okoznak az országnak. Bunkertörténelem és -bemutató itt.
  • Ellenőrzik-e az amerikai, dollármilliárdokat mozgató sportbizniszben, az NFL-ben, NBA-ben, NHL-ben, MLS-ben, hogy füveznek-e a játékosok? A dolog nem fekete vagy fehér, az egész háttér pedig még ennél is bonyolultabb, itt olvashatja a cikket.
  • Hogy mit rejt a budai Várban a Táncsics utca 9. számú, egyszerű sárga ház nagykapuja, azt évtizedekig nem nagyon tudta senki, az épület ugyanis kerttel együtt az Egyesült Államoké volt. Mostanra azonban kinyílt a kapu, ami a régészeknek is nagy kaland. Mi is megnéztük.
  • Milyen lenne, ha mondjuk a Nyugati téri felüljárót bevetnék fűvel, és magasparkot csinálnának belőle? Nyugaton ez egy létező kezdeményezés, itt olvashatnak róla bővebben.
  • Honnan tudják a madarak, hogy hova kell menniük ősszel? És hogyan találnak vissza? És minek jönnek vissza, ha olyan jó meleg van Afrikában? Mindenre választ adunk itt
  • Szerepelt ön vagy valamelyik ismerőse sok évtizeddel ezelőtt valamelyik újságban? Akkor könnyen lehet, hogy egy gyors kereséssel máris olvashatja a régi cikket: szinte az összes magyar újság elérhető már, vagy a tervek szerint elérhető lesz kereshető formátumban. A digitalizálást egy budai családi házban csinálják. Odamentünk, megnéztük.
  • Szabó Melinda, a magyar kézilabda válogatott balkezes átlövője 1998-ban Metzbe szerződött, és új életet kezdett. Szabó-Jacques Melinda néven már a győztes franciák oldalán állt, amikor a 2003-as vb-döntőben a magyarok 6 gólos előnyről veszítettek. Elmesélte, mit érzett akkor. Réunion szigetén volt ápolónő, most költözött vissza a kontinensre. Vele beszélgettünk.
  • Nyugaton egyre nagyobb divat a zöldtudatosság, ami a politikai választásokon is egyre inkább látszik. De miért nem hódít a mi régiónkban? Utánajártunk.