Konrád, Tivadar
4 °C
14 °C

Zabolátlan nyilvános szexre hivatkozva szünteti meg a péntek délutáni férfinapot a Rudas

2019.09.15. 12:59 Módosítva: 2019.09.15. 15:36

A Rudas fürdő vendégei nem tudtak úrrá lenni a vágyaikon a meztelenül fürdőzős pénteki kötényes férfinap délutáni óráiban, ezért a fürdő vezetősége úgy döntött, koedukálttá és gatyakötelessé teszi a 12:45 utáni időszakot – derül ki a 444 cikkéből. 

A döntéshez a fürdő közleménye szerint az is hozzájárul, hogy egyre több a turista jön péntekenként, de a zabolátlan szexualitásból fakadó problémákat hosszabban ecsetelik:

Döntésünket mind a megnövekedett turistaforgalom, mind az elharapózott nyíltszíni szex megakadályozása is befolyásolta. Sajnos a megerősített biztonsági szolgálat sem tudta egyértelműen ezeket a közerkölcsöt sértő jeleneteket megakadályozni, viszont a többi vendégünk pihenési, relaxációját már zavarta volna az ennél nyomatékosabb biztonsági szolgálat megléte

– írták a 444-nek. A férfinap rendszeres látogatói másként látják a dolgokat, a pénteki férfinap megkurtítása ellen indított petíció értelmi szerzője szerint "1,5 éve kicsit tényleg elszabadult a dolog", de aztán a biztonsági őrök leszoktatták a közönséget a nyíltszíni szexről.

A petíciózó törzsvendégek szerint a vezetőség döntése miatt "a fürdőkultúra komoly veszteséget szenved", és egyben megfosztja a férfiakat (családapákat és választópolgárokat!) attól, hogy a munkaidő végén a megszokott, laza körülmények között kieresszék a gőzt. 

A Rudas válaszként felhívta a figyelmet arra, hogy a férfiaknak a törökfürdő részen pénteken 12:45-ig, hétfőn, szerdán és csütörtökön reggel 6 órától este 8 óráig továbbra is biztosított a kötényes fürdőzés lehetősége, a keddi nap pedig a hölgyeké.

A kötényes férfinapok nyilvános szex miatti visszaszorulása nem ma kezdődött, emlékezetes Király fürdő esete, amelyben néhány éve szűnt meg a férfinap intézménye. A fürdőben 2004-ben a TV2 rejtett kamerás felvételt készített a férfiak között előforduló aktusokról, amiből jókora botrány lett, és a férfinap átmenetileg tiltólistára került. Emiatt azonban a korábban nagy számú homoszexuális által látogatott fürdő népszerűsége bezuhant, és a Király néhány év múltán inkább visszahozta a férfinapokat. A Háttér Társaság melegjogi szervezet szerint ugyanakkor "a tévés botrány okozta elhíresültség és szakadatlan áremelések miatt a Király már nem volt képes visszanyerni egykori fényét, népszerűségét a melegek körében", mígnem 2011-ben ismét, ezúttal már végleg megszüntették a kötényes napokat.