Lőrinc
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Saját neve miatt panaszolták be Szekszárd ellenzéki polgármesterjelöltjét

2019.09.16. 17:02

Feljelentette egy magánszemély Szekszárd ellenzéki polgármesterjelöltjét, mert a választók megtévesztésére alkalmas módon használja saját nevét. Bomba Gábor neve ugyanis kísértetiesen hasonlít a Bomba! energiaital elnevezésére – véli a beadvány, amelyről a Helyi Választási Bizottságban (HVB) hétfőn kell döntenie.

A panasz szerint

megtéveszti a választópolgárokat, mert azt az „érzetet kelti” bennük, hogy „ismerős”

a termék miatt. Ráadásul ez azért is csalóka, mert ez egyben olyan, mintha az energiaitalgyártó is támogatná a politikai kampányban – idézte a Hvg.hu a beadványt.

Az Éljen Szekszárd Egyesület jelöltje szerint ez már tényleg „dedós” kifogás: a nevéről nem tehet, a betűtípus nem hasonlít az energiaitaléra és felkiáltójel sincs mögötte. A sárga szín sem az ital által használt sárga árnyalata, és annak emblémája sincs, ellentétben a jelöltével, akinek plakátjain egy bika látható. (Az viszont nem téveszthető össze egy másik energiaital ismert emblémájával.)

„A sárga szín a szőlőlevél őszi színe, a bika pedig a szekszárdi bikavérre utal, hiszen mi helyiek ezt ismerjük, szeretjük” – mondta a Hvg.hu-nak Bomba – mármint a polgármesterjelölt –, aki szerint ennyi erővel a fideszes ejlölt Ács Rezsőt is be lehetne panaszolni, mert neve egy foglalkozásra utal.

69702281 746980905738891 8038011082347905024 n
Fotó: Bomba Gábor Szekszárd / Facebook

Bomba egyébként plakátjainak kihelyezésével is nehézségekbe ütközött, mert a fideszes vezetésű önkormányzat jegyzője húzza az időt az engedély megadásával, így több plakátját az engedély hiányára hivatkozva levetették. „Akár a választásokig húzhatják az időt, de úgy tűnik, ez kevésbé fontos a választás tisztasága szempontjából” – mondta a polgármesterjelölt, helyi vállalkozó, aki két éve azzal került reflektorfénybe, hogy gimnazista fiát azzal vádolta meg az iskola igazgatónője, hogy a Bukás című film rendszeresen mémként használt hitleres jelenetét ő feliratozta meg, gúnyolódva az igazgatónőn. A fiú elleni iskolai eljárás jogilag vitatható volt, ám az iskolaigazgatót nem marasztalták el, a családnak azonban hatósági vegzálással kellett szembenéznie.