Orsolya
5 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Orbán Ráhel-hasonmás Óbudán, gyanús névazonosság Szekszárdon

2019.09.16. 17:23

Senki sem az, akinek látszik – derült ki az önkormányzati választási kampány újabb napján. Ez a jelöltektől az aláírókig igaznak bizonyult.

Óbudán egy Orbán Ráhelre hasonlító ellenzéki jelölt indul. Persze Domokos Ágnes csak megszólalásig hasonló, hiszen olyanokat mond, hogy „Mindig bebizonyosodik, hogy a Fidesz rengeteg embert hagyott magára, tett tönkre.”

Szekszárdon nem a külső, hanem a név volt hasonló, ezért egy névtelen magánszemély kifogást is emelt az ellenzék polgármesterjelöltjével szemben: Bomba Gábor neve ugyanis túlságosan hasonlít a Bomba! energiaitaléra.

Zuglóban a választási kampány kellett hozzá, hogy megszülessen a halott eddigi legeufemisztikusabb körülírása: „a választói névjegyzékben passzív státuszra került” – szóval, húzza össze a szemöldökét, ha legközelebb egy közlekedési vitában önök felé, kiáltanak hasonlót.

A passzív státuszú aláírók azért kerültek elő Zuglóban, mert a helyi választási iroda gyanúja szerint több ilyen személy valójában már elhalálozott az aláírás időpontja előtt, így önszántukból aligha támogathatták a Munkáspárt és a Mi Hazánk jelöltjeit, akik támogatói ívein ezeket az aláírásokat találták. Következménye ennek nincs, a jelölteket így is nyilvántartásba vették. 

Karácsony Gergely a választás tisztaságának megsértésével vádolja a kormányt Gulyás Gergely kijelentése miatt. A TASZ segítségével megfogalmazott beadványról három napon belül kell döntenie a Fővárosi Választási Bizottságnak.