Marcell
18 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Kövér: Gyurcsány célja, hogy polgárháborús helyzetet teremtsen

2019.09.16. 20:36

 "Az októberi választás a fiatalokról, az ő boldogulásukról szól" – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke egy komlói lakossági fórumon, amin főképp a választás és a fiatalok kapcsolatáról szólalt fel Komlón.

Ebben a kis baranyai városban arról is beszélt, Magyarország a településekkel együtt felfelé ívelő korszakban van, ennek folytatásához pedig együttműködés kell a polgármesterek és a kormány között.

Az MTI beszámolója szerint Kövér itt azt mondta, a választóknak két út között kell mérlegelniük:

  • a kormányra szavaznak, akik a fejlődésben érdekeltek, mert ezzel szolgálják a gyerekeik jövőjét,
  • vagy az érzelmeik alapján olyanok kezébe adják a településüket, akik szerint a választás egy politikai háború csatája.

Utóbbira példát is hozott: a DK-s Gyurcsány Ferencet és feleségét, Dobrev Klárát.

Kövér szerint ugyanis nekik mindösszesen az a céljuk, hogy a hatalmat bármilyen áron visszaszerezzék, "az ő szavaikkal élve a falvakat és a városokat visszavegyék", és polgárháborús helyzetet teremtsenek.

Kövér László egyébként gyakran szereti megosztani véleményét másokkal. Nemrégiben például arról beszélt, szerinte a normális homoszexuális nem tartja magát egyenrangúnak, és nincs különbség sem a pedofilok és az örökbefogadást követelő melegek között. De azt is mondta, a klímaváltozás csak az agymosó média miatt érdekli az embereket, ahogy arról is beszélt, a világórát egyre többen a magyar időhöz igazítják. De ellentmondásos megnyilvánulásai is voltak abortusz-témában, de kifejtette azt is, szerinte ki a jó magyar.