Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Nézőpont: Berki Krisztián elérte az 1 százalékot

2019.09.16. 06:40
  • Egyelőre nem létezik kidolgozott, a kormány által teljes körűen elfogadott idegen nyelvi stratégia - írja a Népszava. Annak a dokumentumnak, amit még február elején tárgyalt a kormány, csak egyes részeit fogadták el – derült ki a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) Szél Bernadett független országgyűlési képviselő megkeresésére küldött tájékoztatásából.Ez azért is érdekes, mert amikor a politikus korábban megpróbálta kikérni az Emberi Erőforrások Minisztériumától a nyelvstratégiát, akkor a tárca ezt arra hivatkozva tagadta meg: a kért adatok további döntések megalapozását szolgálják, ezért tíz évig nem nyilvánosak. A tíz éves titkosítás a Népszava cikke szerint "önmagában abszurd – különösen azért, mert jövőre már kötelező lesz a nyelvvizsga az egyetemi felvételiken –, de úgy meg pláne az, hogy most kiderült: nincs is kész az, amit titkosítottak". (Népszava)
  • Változatlanul őrzi vezető helyét a főpolgármesteri címért folytatott küzdelemben Tarlós István, aki egyedül is begyűjtené a szavazatok felét (50 százalék) – írja a kormánypárti Magyar Nemzet a kormányközeli Nézőpont Intézet legfrissebb budapesti közvélemény-kutatására hivatkozva. Tarlós a jelenlegi állás szerint jobb eredményt is elérhet, mint 2014-ben, amikor 49 százalékot szerzett. A biztos szavazók körében Karácsony Gergely eredménye nem változott (42 százalék), Pikó András - a Magyar Nemzet szavai szerint "nyilvános önsajnálatra épített előző kampányhete" - vélhetően csak a törzsszavazóit foglalkoztatta. Hibahatáron belül erősödött viszont az aktívan kampányoló Puzsér Róbert, aki a bal- és a jobboldalt egyaránt elutasító üzeneteivel már hétszázalékos eredményt tudhat magáénak, s Berki Krisztián is elérte az egy százalékot. 
70840220 2462281083817417 5161379649778876416 n
Fotó: Krisztian Berki #aberki / Facebook
  • A Népszava arról ír, hogy nem annyira jött be az állami nyaralóhajó-üzlet, egy évet biztosan csúszik a program. Az állam 1,5 milliárdért vett húsz járműt, de ebből csak tíz érkezett meg. Két napra csaknem 400 ezer forint lesz a bérleti díj. Sokan aggódnak, hogy gyorstalpalón végzett amatőrök használják majd a hajókat, ami a szeszélyes Tiszán veszélyes lehet.