Vilma
3 °C
11 °C

Több nőt is zaklatott az erzsébetvárosi erőszakoskodó

2019.09.17. 19:55 Módosítva: 2019.09.17. 20:21

Nem sokkal azelőtt, hogy egy erzsébetvárosi lépcsőházban erőszakoskodott volna, péntek délelőtt egy másik nőt is megfogdosott az a budapesti férfi, akinek a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását, derült ki a Fővárosi Törvényszék kedd esti közleményéből.

Ahogy az Index is írta, egy nő épp az egyik hetedik kerületi társasház kapujában csengetett, amikor egy férfi hátulról átkarolta, befogta a száját, majd az éppen kinyíló ajtón berángatta a lépcsőházba. A támadó a nőt a földre rántotta, ahol többször megütötte, majd megpróbált erőszakoskodni vele, de a nőnek sikerült kimenekülnie a fogásból, és felszaladt az emeletre segítségért.

A kedd esti közleményből kiderült, hogy az eset előtt egy másik nő is a férfi áldozatává vált: őt az utcán kezdte el követni, egészen az egyik hatodik kerületi társasház bejáratáig, majd az épület kapualjában fogdosni kezdte. Mikor a nő rákiabált, a férfi inkább elfutott a helyszínről – ahogy a későbbi, lépcsőházi támadás után is.

A 26 éves elkövető a nyomozás során további kettő, a nemi élet szabadsága elleni bűncselekmény elkövetését is beismerte. Ezekben az ügyekben a sértettek és a tanúk felkutatása jelenleg is folyamatban van. A bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy a sértettek megfélemlítésével, befolyásolásával a bizonyítást megnehezítené.

Az elkövetőt másnap kamerafelvételek alapján fogták el a nyolcadik kerületi Práter utcában. A férfi többszörösen büntetett előéletű, a fenti bűncselekményeket is folyamatban lévő büntetőeljárások, illetve felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.