Baleset történt a diákoknak tartott katasztrófavédelmi bemutatón Vácon

2019.09.17. 11:34

Az ESTV Facebook-posztja szerint balesettel végződött a katasztrófavédelem bemutatója Vácon, a Duna-parton, a József Attila sétánynál lévő parkolóban kedd délelőtt.

Mint írják, az Európai Mobilitási Hét alkalmából megrendezett szimulációs helyzet szerint a váci Duna-parti nagyparkolóban egy égő autót jöttek volna eloltani a tűzoltók, a fecskendős jármű azonban váratlanul az oldalára borult. A balesetben három tűzoltó sérült meg. A több száz váci diáknak, akik végignézték az esetet, nem történt baja.

Az esetről készült videófelvételek alapján a kanyarodó tűzoltóautó olyan nagy sebességgel fordult el az égő kocsi mellett, hogy két kerékre állt, majd felborult. Eközben kollégáik alig méterekre álltak, így komolyabb baj is történhetett volna.

Felborult a tűzoltóautó a bemutatón

Megkerestük a Pest Megyei Katasztrófavédelem sajtósát, hogy megtudjuk, pontosan hogyan történt a baleset, milyen rendszeresen szoktak diákoknak hasonló szimulációkat tartani, és történt-e már korábban is baleset ilyen bemutatón. Amint válaszolnak kérdéseinkre, frissítjük a cikket.

Frissítés: A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a mi kérdéseinkre egyelőre nem válaszolt, de az MTI-nek azt mondták, hogy több tűzoltó megsérült a balesetben, akiket kórházba vittek. Csámpai Attila közléséből kiderül az is, hogy a bemutatót a rendőrséggel közösen szervezték meg.

Frissítés 2: Darázs Ágnes szóvivő-helyettes kérdéseinkre válaszolva közölte, hogy

  • a tűzoltóautóban ülő öt ember megsérült, őket a mentők a váci kórházba vitték kivizsgálásra, de már mindannyian elhagyhatták a kórházat.
  • A baleset ügyében a rendőrség vizsgálatot végez, a megyei katasztrófavédelem pedig belső vizsgálatot folytat.
  • Rendszeresen szoktak tűzoltási-mentési bemutatókat tartani, melyeknek célja a prevenció és a tűzoltók munkájának megismertetése. Ilyen baleset azonban eddig még egyszer sem történt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport