Elza
-3 °C
1 °C

Ígéretszámláló - Önkormányzati választások 2019

Élő
jó ígéret
Index
2019.09.26. 11:52
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ki mondta? Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt 

  Mikor mondta? 2019. szeptember 22.

  Hol mondta?  A budai Trip rendezvényhajón az összellenzéki program ismertetésekor

  Minden kerület vállaljon részt abból, hogy fűtési szezonban a családok ki tudják fizetni a számláikat.

  Nem a választási évben, hanem minden évben legalább 20 ezer forint fűtési támogatást adunk a nyugdíjasoknak és a rászoruló családoknak. 

 • Ki mondta? Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt 

  Mikor mondta? 2019. szeptember 22.

  Hol mondta? A budai Trip rendezvényhajón az összellenzéki program ismertetésekor

  A budapesti tömegközlekedéssel nemcsak az a baj, hogy nem elég jó, hanem hogy nem elég olcsó. (...) Ezért a 14 éven aluliak számára ingyenes lesz a közösségi közlekedés. 

 • Ki mondta? Nemesi Pál, Szeged Fidesz-KDNP által támogatott polgármesterjelöltje

  Mikor mondta? 2019. szeptember 26.  

  Hol mondta? Szegeden, sajtótájékoztatón (MTI)

  Huszonkétezer fa ültetését tervezi Szeged közigazgatási határain belül a következő öt évben Nemesi Pál független, Fidesz-KDNP által támogatott polgármesterjelöltje. Nemesi szerint szükség van új parkolóházra és a parkolási díjak csökkentésére. A lakótelepeken is növelni kell a parkolóhelyek számát, de ez nem mehet a zöldterületek rovására. Elengedhetetlen a külvárosi tömegközlekedési járatokat sűrítése is. 

 • Ki mondta? Nemesi Pál, Szeged Fidesz-KDNP által támogatott polgármesterjelöltje

  Mikor mondta? 2019. szeptember 26.  

  Hol mondta? Szegeden, sajtótájékoztatón (MTI)

  Jobb szervezéssel, informatikai megoldásokkal fejleszthető az egészségügyi alapellátás, a járóbeteg szakellátás Szegeden. A munkavállalók egészségügyi állapotának javítása versenyelőnyt is jelenthet, mondta a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöki posztját is betöltő építési vállalkozó. A polgármesterjelölt szerint nem szabad megfeledkezni az idősekről sem. Számukra a gyógyszer-házhozszállítás megszervezése, és vészhívórendszer kiépítése jelenthet segítséget. Az egykori 1-es kórház épületében pedig időskori ellátóközpontot kell kialakítani az önkormányzati tulajdonú ingatlan értékesítése helyett. 

 • Ki mondta? Nemesi Pál, Szeged Fidesz-KDNP által támogatott polgármesterjelöltje

  Mikor mondta? 2019. szeptember 26.  

  Hol mondta? Szegeden, sajtótájékoztatón (MTI)

  Több száz hektáros zöldmezős ipari park kialakítására van szükség Szegeden, ez a feltétele annak, hogy magas hozzáadott értéket teremtő befektetők érkezzenek a városba, mondta  Nemesi Pál a  programismertető sajtótájékoztatóján. A független, de a Fidesz-KDNP támogatásával indult polgármesterjelölt szerint  az ipari park és a kapcsolódó infrastruktúra kialakításához szükséges források az uniós területfejlesztési programban és a Modern Városok Programban rendelkezésre állnak. (MTI)

 • Ki mondta? Botka László, Szeged ellenzéki polgármesterjelöltje

  Mikor mondta? 2019. augusztus 20.

  Hol mondta? Újraindulása bejelentésekor a szegedi Széchenyi téren (Szeged.hu)

  Megvédjük attól is Szegedet, hogy pénzéhes, milliárdos oligarchák akarják lenyúlni a fejlesztési forrásokat. Továbbra is átlátható módon minden elnyert uniós centet a város gyarapítására fogunk fordítani. 

 • Ki mondta? Botka László, Szeged ellenzéki polgármesterjelöltje

  Mikor mondta? 2019. május 1.

  Hol mondta?    A szegedi majálison (Szeged.hu)

  Szegeden a gyermekeket nevelő szegedi családokat az önkormányzat alanyi jogon 10 ezer forinttal támogatja minden általános iskolát kezdő gyermek után. Ezt a szociális intézkedést a nyugdíjasoknak adott támogatás mellett azért tudták bevezetni, mert a szegedi cégek, vállalkozások jó teljesítménye miatt a város kasszájába befolyó helyi iparűzési adó az előre tervezettnél egy milliárd forinttal több lesz.

 • Ki mondta? Botka László, Szeged ellenzéki polgármesterjelöltje

  Mikor mondta? 2019. május 1.

  Hol mondta?  A szegedi majálison (Szeged.hu)

  A szegedi cégek, vállalkozások jó teljesítménye miatt a város kasszájába befolyó helyi iparűzési adó az előre tervezettnél egy milliárd forinttal több lesz. Ezért az önkormányzat minden szegedi nyugdíjas életét igyekszik megkönnyíteni azzal, hogy az idei évtől 10 ezer forintos támogatást nyújt alanyi jogon.

 • Ki mondta? Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke és főpolgármester-jelöltje

  Mikor mondta? 2019. augusztus 12.

  Hol mondta? Budapest, sajtótájékoztató (MTI)

  A Munkáspárt jelöltjének hétpontos választási programja:

  • Tisztaságot mindenütt!
  • Harmóniát a közéletben, párbeszédet az itt lévőkkel!
  • Ügyeletes nyilvános illemhelyeket városszerte!
  • Rendet a városban!
  • Megfizethető bérlakásokat!
  • Ellenőrzést a közkiadások felett!
  • Rendes utakat!
 • Ki mondta? A Magyar Liberális Párt Karácsony Gergely nevében 

  Mikor mondta? 2019. szeptember 5.

  Hol mondta? A Magyar Liberális Párt közleményében szerepel

  Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt volt főpolgármester-jelöltje megállapodott Karácsony Gergellyel abban, hogy főpolgármesterré választása esetén Budapest vezetése lebontja a német megszállás áldozatainak emlékművét, volt olvasható a liberálisok közleményében. A párt szerint  a szoboregyüttes a honfitársaikat feljelentő magyarok és a korai zsidótörvények felelősségét próbálja semmissé tenni, ezért semmi keresnivalója a Szabadság téren. A Karácsonyt támogató liberálisok abban állapodtak meg a közös ellenzéki  főpolgármester-jelölttel, hogy megválasztása esetén az  emlékmű a szoborparkba kerül.

 • Ki mondta? Grezsa István, Hódmezővásárhely független, de Fidesz által támogatott polgármesterjelöltje

  Mikor mondta? 2019. szeptember 6. 

  Hol mondta? Sajtótájékoztatón Hódmezővásárhelyen (Délmagyar.hu)

  Márki-Zay Péter polgármester kihívója a művelődési ház előtt tartott sajtótájékoztatóra elektromos rollerrel érkezett, ahol ezt mondta:

  Szeretném Európa egyik legolcsóbban működtetett, 300 darabos elektromos roller flottáját a városba telepíteni. Több ponton lennének kölcsönzőhelyek. A bérelhető elektromos rollerekkel színesedne a közlekedési paletta. A fiatalabb, de a kevésbé fiatal korosztályok számára is lehetőséget jelentene. A rollereket akár egy okostelefon segítségével, QR kóddal is ki lehetne bérelni.

 • Ki mondta? Berki Krisztián, Budapest főpolgármester-jelöltje

  Mikor mondta? 2019. augusztus 16.

  Hol mondta? Az Atv Start című műsorában

  Berki Krisztián a budapesti lakosoknak ingyenessé tenné a BKV-t, ami állítása szerint 30 milliárd forintból lenne megvalósítható. Ennek az előteremtéséhez egy budapesti bankintézményt hozna létre, ami a főváros vagyonát kezelné.

 • Ki mondta? Karácsony Gergely ellenzéki

  Hol mondta? A MSZP–DK–Párbeszéd főpolgármester-jelölti programbemutatón 

  Mikor mondta? 2019. április 13.

  Karácsony Gergely a programbemutatón azt mondta, olcsó és színvonalas tömegközlekedés, elektronikus jegyrendszer kell.  A ciklus végéig el fogja érni, hogy aki éves bérletet vásárol, napi 100 forintot fizessen. ( Egy éves BKV-bérlet ma 114 ezer forintba kerül. Ez az összeg egy napra lebontva 312 forintot jelent). 

 • Ki mondta? Karácsony Gergely ellenzéki

  Hol mondta? A MSZP–DK–Párbeszéd főpolgármester-jelölti programbemutatón

  Mikor mondta? 2019. április 13.

  A programbemutatón Karácsony Gergely az MSZP-s Horváth Csaba ötletének megvalósítását is ígérte, miszerint minden Budapesten születő gyerek kapjon egy fát.

 • Ki mondta? Tarlós István, Budapest főpolgármestere

  Mikor mondta? 2019. május 15.

  Hol mondta? A Kossuth Rádiónak adott interjújában

  A Nyugati téri felüljáró elbontásáról született döntés a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának május 14-i ülésén. Tarlós István főpolgármester szerda reggel a Kossuth Rádiónak adott interjújában elmondta, a felüljáró városképi szempontból rendkívül csúnya, ezért kell elbontani.

 • Ki mondta? Karácsony Gergely ellenzéki

  Hol mondta? A MSZP–DK–Párbeszéd főpolgármester-jelölti programbemutatón 

  Mikor mondta? 2019. április 13.

  Ahol a Fidesz megjelenik, ott mindig kivágják a fát. Meg kell védeni a Városligetet, új közparkokat létrehozni, létre kell hozni Budapest legnagyobb zöldövezetét a Margitszigettől a római partig. 

 • Ki mondta? Tarlós István, Budapest főpolgármestere

  Mikor mondta? 2019. április 18.

  Hol mondta? Budapest, sajtótájékoztatón

  Szeretném, ha a fővárosban egységes lenne a parkolási rendszer

  - jelentette ki Tarlós István főpolgármester.

 • Ki mondta? Tarlós István, Budapest főpolgármestere

  Mikor mondta? 2019. február 08.

  Hol mondta? A Magyar Nemzetnek adott interjúban

  A kőbányai vásárvárosban 11 elemből álló, csaknem 50 milliárdos fejlesztés valósul meg.

 • Ki mondta? Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt

  Hol mondta? A Budapest mindenkié című programjában

  Mikor mondta?  A programot  2019. január 26-án mutatták be

  "Visszaadjuk a köznek a Főpolgármesteri Hivatal előtt elterülő területet, amely Budapest ideális főtere. A téren kialakítjuk a parkosított budapesti agórát, amely civil szervezetek székhelye, az aktív közéleti részvétel, a nyílt társadalmi vita és demokrácia-erősítő rendezvények helyszíne lesz. A városlakóknak megadjuk a lehetőséget arra, hogy ők is alakíthassák a Fővárosi Közgyűlés napirendjét, és az életüket közvetlenül érintő témákat, problémákat felvehessenek a Közgyűlés napirendjére. Folyamatos párbeszédet folytatunk a lakossággal, és rendszeresen kikérjük a véleményét egyes konkrét kérdésekről, fejlesztési irányokról. Erre Zuglóban már sikeres gyakorlatot alakítottunk ki. E célból a létező külföldi minták (pl. Madrid) alapján online platformot alakítunk ki. A jelentősebb beruházások, fejlesztések esetében kötelező lesz a közösségi tervezés és kísérletezünk a részvételi költségvetés más európai nagyvárosokban (pl. Párizs, Lisszabon) már létező és sikeres gyakorlatával. Javítjuk a főváros működésének átláthatóságát. A zuglói szabályozási modellnek megfelelően minden szerződést és közérdekű adatot jól kereshető módon nyilvánosságra hozunk. E folyamat részeként nyilvánossá tesszük a főpolgármester naptárát. (...) A város jövőjét érintő legfontosabb ügyekben helyi népszavazáson kérjük ki a budapestiek véleményét."

 • Ki mondta? Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt

  Hol mondta? A Sétáló Budapest című programjában

  Mikor mondta?  A programot  2019. június 15-én mutatták be

  "A tragikusan alacsony önkormányzati bérlakásállomány további csökkentését megállítjuk, felújításokat indítunk, alapelvvé tesszük, hogy az önkormányzatok a fejleszthető ingatlanvagyon további kiárusítása helyett aktívan vegyenek részt a lakásfejlesztésben; kezdetben ingatlanvállalkozói szemléletben kooperáljanak a magánberuházókkal, s majd évtizedek alatt tekintélyes lakásportfóliót halmozzanak fel. A legleromlottabb lakásokról se mondunk le azonnal; elismerjük a tenni akaró szegény bérlők, illetve az őket támogató közösségek hozzájárulásást a felújításhoz. Minden lakásért lehajolunk; segítünk, hogy az üres magánlakások is bekerüljenek a vérkeringésbe."

 • Ki mondta? Tarlós István, Budapest főpolgármestere

  Mikor mondta? 2019. április 02.

  Hol mondta? Az Inforádiónak adott interjúban

  Tarlós elmondta, hogy folyik egy egyeztetés a Fidesszel arról, hogy a főpolgármester a budapesti rendőrfőkapitány véleményének kikérésével a bulinegyedben

  a botrányt és veszélyt előidéző szórakozóhelyeket egyik napról a másikra bezárathassa.

 • Ki mondta? Tarlós István, Budapest főpolgármestere

  Mikor mondta? 2018. november 30.

  Hol mondta? Az Indexnek nyilatkozta

  Már korábban bejelentettem, hogy amennyiben az én dolgom lesz, úgy egy új ciklusban meg fogom szüntetni a BKK-t!

 • Ki mondta? Tarlós István, Budapest főpolgármestere

  Mikor mondta? 2019. augusztus 30.

  Hol mondta? A Magyar Nemzetnek adott interjúban

  Határozott álláspontom, hogy akik az első húsz percben visszaülnek az autójukba, azok kapják vissza a befizetett díjat, és azt sem tartom ördögtől való gondolatnak, hogy csak a kerületen kívül lakók járművei után kelljen fizetni.

 • Ki mondta? Tarlós István, Budapest főpolgármestere

  Mikor mondta? 2019. augusztus 01.

  Hol mondta? Budapest, sajtótájékoztatón

  Megszűnnek a főváros feletti repülések a mélyalvás időszakában, mondta a Palkovics László miniszterrel közös sajtótájékoztatóján Tarlós István főpolgármester. Tarlósék két fontos lépést jelentettek be:

  • a repülőtértől északnyugati irányba fekvő, sűrűn lakott településrésről a jóval kisebb terheltségű délkeleti irányba terelik majd át a gépeket;
  • növelik a zajmérési helyek számát, a jelenlegi 6 mellett további 7 mérési hely lesz.

  Az intézkedés nem azonnal lép majd életben, hanem körülbelül két hónapot kell várni, de Tarlós többször hangsúlyozta:

  ez nem az ő "saruk", ezeknek a lépéseknek van egy átfutási ideje.

 • Ki mondta? Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt

  Hol mondta? A Sétáló Budapest című programjában

  Mikor mondta? A programot 2019. június 15-én mutatták be

  "A belvárosi sétálózóna kiválóan alkalmas arra, hogy a ma 0,4 km2-es, és ebből fakadóan túlhasznált bulinegyedet egy több négyzetkilométernyi területen oldja fel, és ezáltal kezelhetőbbé váljanak a vele kapcsolatos konfliktusok, határozottabban jelentkezzenek az előnyök: például a köztisztasági, együttélési normák éjszakai betartásán a buliélet vállalkozóival egységben őrködünk.

  Az egyik főpolgármester-helyettesre bízzuk az „éjszakai polgármester” feladatait, ő lesz felelős a lakossági igények, a hatóságok, a szolgáltatók és a városházi stratégiaalkotás összekötéséért a vendéglátás, a turizmus és a kulturális élet területén. Legfőképpen a sétálózónán belül érvényesül az egységes, jól megjegyezhető arculatra való törekvésünk; az üzletportálok, hirdetések nem lehetnek utcakép-rombolóak. Teret adunk az éjszakában az élőzenének, de szintén városlakóbarát módon: hangszigetelési programmal támogatjuk a fellépőhelyek létesítését, illetve helyet keresünk ilyen létesítményeknek a mai rozsdazónákban is."

 • Ki mondta? Tarlós István, Budapest főpolgármestere

  Mikor mondta? 2018. 12. 08.

  Hol mondta? A HVG-nek adott interjúban

  Lesz Galvani és Aquincumi híd

  – jelentette ki a főpolgármester tavaly decemberben, a HVG-nek adott interjújában.

 • Ki mondta? Tarlós István, Budapest főpolgármestere

  Mikor mondta? 2019. augusztus 28.

  Hol mondta? Az Atv Start című műsorában

  Tarlós István az Atv Start című műsorában elmondta, hogy a 3-as metró klímatizálására megtalálták a műszaki megoldását és az ehhez szükséges forrás is rendelkezésre áll, ugyanis az Alstomtól peres úton újabb hatmilliárd forintot nyertek vissza.

 • Ki mondta? Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt

  Hol mondta? A Sétáló Budapest című programjában

  Mikor mondta? A programot 2019. június 15-én mutatták be

  "A házak, az utcák zöldbe borulnak: kopár hőszigetek helyett zöld szigetek uralják őket, a zöldfelületek és zöldterületek mennyiségét érdemben növeljük a belső kerületekben is. A parkoló autók helyére fasorok, zöld sávok kerülnek, de a sétálózónán kívül, a megmaradó parkolósávokat is fákkal oldjuk. Maradékelv helyett a legfőbb városi szervezőerővé válik a zöld infrastruktúra. A házakon zöldhomlokzatok és zöldtetők kialakítását bátorítjuk, a belső udvarok zöldítésére is programot hirdetünk. A város zöldbe borul: ökológiailag értékes, egészséges és erős zöldterület-hálózat szövi át, s ez minőségileg alakítja át a városi környezetet. Valódi zöld infrastruktúra alakul ki a fővárosban a meglévő zöld szigetek, zöld sávok, vízmenti sávok összekapcsolásával, a hiányzó ökológiai kapcsolatok helyreállításával, az élővizek bekapcsolásával."

 • Ki mondta? Nemesi Pál, Szeged Fidesz-KDNP által támogatott polgármesterjelöltje

  Mikor mondta? 2019. 09. 06.

  Hol mondta? Szegeden, sajtótájékoztatón (Szeged Ma)

  Az önkormányzati választásokon a Fidesz és a KDNP támogatásával induló politikus a Szegeden tartott sajtótájékoztatón elmondta: 

  A szegediek 17 év alatt csak ígéretet kaptak a harmadik Tisza hídra. Mi nem ígérünk, mi megépítjük a hidat, ezt garantálom

  Nemesi szerint a híd nem azért nem épült meg eddig, mert az ellenzéki Botka László által vezetett várost bünteti a kormányzat, hanem azért, mert az önkormányzat nem készítette elő megfelelően a beruházást. "Nem egyeztettek, nem volt együttműködés, nem volt közös munka és ütemterv sem. Ezt hiányolta a kormányzat" - állította. Nemesi most azt mondta, ő már hetek óta egyeztet az illetékes államtitkársággal, és ennek alapján egy videót is bemutattak, ami a híd jóváhagyott látványtervét tartalmazta. Szegeden a várostól délre fekvő híd építése a 90-es évek óta napirenden van, már szerepelt az önkormányzat 2000-ben elfogadott fejlesztési koncepciójában is. Orbán Viktor 2010-ben, az akkori választási kampányban a következő ciklusra ígérte a megépítését, 2017-ben pedig a Modern Városok Program részeként tett ígéretet ugyanerre.

 • Ki mondta? Tarlós István, Budapest főpolgármestere

  Mikor mondta? 2018. március 01.

  Hol mondta? Az Indexnek adott interjúban

  Ki kell adni egy előzetes jelzést hamarosan Budapesten is, hogy gondolják meg az emberek a dízelautók vásárlását, mert nemsokára itt is terítékre kerül a kérdés

  - válaszolta Tarlós István főpolgármester lapunk arra vonatkozó kérdésére, hogy Budapest mikor tiltaná ki a dízelautókat.