Ígéretszámláló - Önkormányzati választások 2019

Élő
jó ígéret
Index
2019.09.11. 12:41
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ki mondta? Tarlós István, Budapest főpolgármestere

    Mikor mondta? 2019. szeptember 07.

    Hol mondta? Kötcse, a Polgári Piknik találkozó előtt (MTI)

    Nem foglalkozom az ellenfelekkel - mondta Tarlós István, Budapest főpolgármestere szombaton a Somogy megyei Kötcsén, a Polgári Piknik elnevezésű találkozóra érkezve.

  • Ki mondta? Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt

    Hol mondta? A Sétáló Budapest című programjában

    Mikor mondta? A programot 2019. június 15-én mutatták be

    "Összefüggő, a külvárosok felől is jó eljutást biztosító, jól kiépített és jól karban is tartott kerékpárút-hálózattal szőjük be Budapestet; a nagy bevezető- és sugárutakat, valamint a körutakat egységesen ellátjuk kerékpársávokkal vagy kerékpárutakkal. Ha ehhez járul egy kis szemléletformálás és a biciklizés töretlenül emelkedő népszerűsége,

    egész Budapestet be lehet majd járni kerékpárral anélkül, hogy akár egy gyereket félteni kellene ettől.

    A gyalogoszónák és egyes zöldfolyosók eleve hatalmas biztonságos és hívogató felületet adnak ahhoz, hogy még több budapesti nyeregbe pattanjon. A BuBi-t is bővítjük és fejlesztjük, akár többszolgáltatós, de központilag koordinált piacként is. A nagy távolságokon való ingázást, a tömegközlekedés hatósugarának kiterjesztését a P + R-nél is sokkal hatékonyabban biztosítja a B + R-parkolók, biciklitárolók sokasága."

  • Ki mondta? Tarlós István, Budapest főpolgármestere

    Mikor mondta? 2019. július 08.

    Hol mondta? Budapesten, egy XVIII. kerületi út átadóján

    A tervek szerint négy éven belül az összes budapesti belterületi földutat leaszfaltozzák, mondta Tarlós István főpolgármester a budapesti útépítési program keretében elkészült első, XVIII. kerületi út átadóján. A program első körében 13 kerület pályázott eredményesen, és így 181 földutat, mintegy 41-42 kilométer hosszúságban látnak el szilárd burkolattal. A két legnagyobb támogatást a XVIII. és a XXI. kerület kapta.

  • Ki mondta? Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt

    Hol mondta? A Sétáló Budapest című programjában

    Mikor mondta? A programot 2019. június 15-én mutatták be

    "Pesten a Nagykörúton belüli területet, Budán a Vár környezetét, a Vízivárost, a Gellérthegyet és a Műegyetem környékét sétálózónává nyilvánítjuk, új életet adunk neki. Innen kiindulva tervezzük újra Budapestet autóról emberre. Sétálóalközpontokat is létesítünk Budapest-szerte, mert a Sétáló Budapest mindenkié! Az áruszállítás, a sürgősségi forgalom, a taxik korlátozott hozzáférése, a meglevő nagy garázsok megközelítése nyilván lehetséges marad a belvárosban is. A tömegközlekedés is természetesen megmarad, illetve autóval átjárhatóak maradnak a legnagyobb főútvonalak is. A Lánchidat az autók elől lezárjuk, az úttestjén biciklis és tömegközlekedési híddá, a járdáin végre konfliktusmentes gyalogosútvonallá tesszük."

  • Ki mondta? Tarlós István, Budapest főpolgármestere

    Mikor mondta? 2019. április 02.

    Hol mondta? Az Inforádiónak adott interjújában

    Tarlós István az interjúban azt mondta: amíg ő lesz a főpolgármester, többé nem lesz Red Bull Air Race Budapest egén, és a kiemelt 3-4 futóversenynél sem lesz több a jövőben a fővárosban.

  • Ki mondta? Alakszai Zoltán miskolci polgármesterjelölt

    Hol mondta? Facebook bejegyzésében

    Mikor mondta? 2019. augusztus 16.

    Miután Kriza Ákos súlyos betegsége miatt nem indul újra a polgármesteri tisztségért, a város korábbi jegyzője, Alakszai Zoltán indul a Fidesz támogatásával. Programjából 3 fő pontot emelt ki Facebook bejegyzésében. Megvédeni a Salkaházi-programot, ami 60 évnél idősebb nyugdíjasoknak vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek biztosít szociális támogatást. Ezenfelül egyszeri 5000 Forintos prémiumot is garantálna. Vállalta azt is, hogy megválasztása esetén újjáépítteti a Diósgyőri Strandot és kiemelten kezelné a közbiztonság kérdését.

  • Ki mondta? Veres Pál, Miskolc ellenzéki polgármesterjelöltje

    Hol mondta? Kampánynyitó beszédében

    Mikor mondta? 2019. augusztus 24.

    Megtöltjük tartalommal a zöld város kifejezést – mondta Veres Pál, miskolci polgármesterjelölt a kampánynyitó beszédében. Elmondása szerint radikálisan új irányt szeretnének mutatni: saját maguk keresnék meg a középméretű vállalkozásokat, befektetőket, hogy végezzék tevékenységüket Miskolcon, kifejezetten a zöld gazdaságfejlesztés céljával. Ezzel részben a fiataloknak akarnak perspektívát kínálni, hogy megérje nekik Miskolcon maradni, esetlegesen visszatérni oda. Ezt a célkitűzését a pályakezdőknek járó lakhatási támogatással is erősítené.

  • Ki mondta? Veres Pál, Miskolc ellenzéki polgármesterjelöltje

    Hol mondta? Facebook-bejegyzésében

    Mikor mondta? 2019. szeptember. 08.

    Veres Pál hatékonyabbá és határozottabbá szeretné tenni a városi rendészetet Miskolcon. Szerinte a békés emberek és a parkolási szabálysértések helyett inkább a valódi bűnözésre kellene irányítaniuk a figyelmüket. A közbiztonság megerősítéséért a Belügyminisztériummal és a rendőrséggel is szorosabb kapcsolatot alakítana ki, hogy több járőr jusson a miskolci utcákra magasabb bérekért, amit akár városi bérpótlékokkal is fedezne.

  • Ki mondta? Barabás Richárd (Párbeszéd)

    Hol mondta? A párt sajtótájékoztatóján

    Mikor mondta? 2019. július 09.

    Barabás Richárd a Párbeszéd sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Tarlós István nem tudta bizonyítani, hogy alkalmas a város vezetésére: rosszul újította fel a metrót, nem vezette be az egysége parkolást, nem zöldítette Budapestet és nem volt képes egy kormánytól független fővárost teremteni. Azt ígérte, hogy amennyiben október 13-án megválasztják Karácsony Gergelyt, akkor visszaadják a fővárost az ott élőknek. Csökkentik a tömegközlekedési bérletek árát, létrehozzák a csepeli nagyerdőt, és kiépítik a külvárosok hiányzó infrastruktúráját.

  • Ki mondta? Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt

    Hol mondta? Több nyilatkozata és sajtótájékoztatója is volt a témában

    Mikor mondta? Több alkalommal

    Karácsony Gergely többször is kiemelt kérdésként foglalkozott a Budapesten fel és leszálló repülők okozta zaj- és légszennyezettséggel. Szeptember 7-én a 17. kerületből jelentkezett be élőben a Facebookon, ahol Gy. Németh Erzsébet kerületi polgármesterjelölttel beszélt a problémáról. Ígéretet tett rá, hogy megválasztása esetén rövid-, közép- és hosszútávú megoldást is ki fognak dolgozni erre. A legjobb hosszútávú megoldásnak egy, a várostól távolabb eső, alternatív repülőtér létrehozását tartja.

  • Ki mondta? Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt

    Hol mondta? A fővárosi kampánynyitóján

    Mikor mondta? 2019. augusztus 31.

    Karácsony a kampánynyitóján arról beszélt, hogy a választás után visszaszerzik a főváros pénzét és önbecsülését, majd egy szolidáris és zöld várost építenek. Elmondása szerint október 13-án a kiváltságos kevesek további gazdagítása vagy a budapestiek jobb élete a tét, és jókora esélyt lát arra, hogy megváltoztassák Budapestet. Szerinte az ellenzéki pártok megértették, hogy a rivalizálás korszakát az együttműködés korszakának kell váltania. Budapestből egy befogadó, békés várost akar csinálni, amely mindenkinek közös otthona, ahol mindenkinek van méltó lakhatása, ahol a szegényeket nem vegzálják, hanem segítik, ahol jó a levegő és az emberek vannak a középpontban. A főpolgármester-jelölt kijelentette, hogy az esetleges győzelme esetén Budapesten addig nem épül új stadion, amíg nincs mindegyik kerületben egy CT-berendezés.