Hisz a debreceni közoktatásban, ezért adta a közpénzen épült magániskolába gyermekét a polgármester

2019.09.19. 07:30

Elismerte Debrecen fideszes polgármestere, Papp László, hogy hétéves lánya a nemrég átadott nemzetközi magániskolában kezdte meg tanulmányait, írja a Népszava. A lapnak a városháza nem válaszolt érdemben, ám a polgármester a helyi lapnak, a Cívishír.hu-nak adott interjúban elismerte, pontosabban a cikk megfogalmazása szerint Papp „az ügy kapcsán a hivatalában fogadta az újságírót”. Így a polgármester azt mondta:

A debreceni közoktatásban vetett hite és bizalma nemhogy megrendült az évek során, hanem a nagyobbik gyereke, Gergő fia tanulmányi eredményei – két felsőfokú nyelvvizsga, nemzetközi nyelvvizsga, két OKTV-döntős részvétel és a végig kitűnő középiskolai osztályzatok – révén tovább erősödött, polgármesterként és apaként is nagyon elégedett a debreceni közoktatás színvonalával.

Arra, hogy miért íratta hétéves lányát az évi csaknem 3 millió forintos tandíjú magániskolába, azt mondta:

Ahogyan rendületlenül hisz a debreceni közoktatás sikerében, úgy hisz a nemzetközi iskoláéban is, hiszen másképp nem támogatta volna teljes mellszélességgel annak létrehozását.

Papp azt nem árulta el, milyen más önkormányzati vagy állami tisztségviselőnek a gyereke jár még az intézménybe, amely ugyan közpénzből épült, mégsem mindenkinek elérhető. Az iskola ügyéről ebben a cikkünkben írtunk.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek