Meghalt Riz Levente, Budapest XVII. kerületének polgármestere

2019.09.19. 17:32 Módosítva: 2019.09.19. 18:38

Meghalt Riz Levente, közölte közleményben Tarlós István főpolgármester csütörtökön. „Mély fájdalommal értesültem polgármester barátom, kollégám és képviselőtársam haláláról” – írta.

Tarlós azt írta, Riz egyik legközelebbi munkatársa volt, ezért halála személyes veszteség is. Riz Levente 2006 óta volt a XVII. kerület polgármestere és a Fővárosi Közgyűlés tagja.

„Közös munkánk során tapasztaltam, hogy minden törekvése, minden kerületéért és a fővárosért tett intézkedése Budapest érdekeit szolgálta. Őszinte részvétemet nyilvánítom családjának” – írta.

Riz Levente
Riz Levente
Fotó: fidesz.hu

Riz Leventét, Budapest Főváros Önkormányzata saját halottjának tekinti. A kerületben az őszi önkormányzati választásokon egyébként Horváth Tamás alpolgármester indul a kerületi polgármesteri posztért a Fidesz színeiben.

Karácsony Gergely is részvétet nyilvánított, az ellenzéki főpolgármester-jelölt a Facebookon úgy kommentálta Riz halálát: „sok kérdésben nem értettünk egyet, de a kerületét és a fővárost szerető, felkészült ember volt”.

Az önkormányzat Riz Leventére közös néma gyertyagyújtással emlékezik meg szeptember 19-én 20.00 órától a Polgármesteri Hivatal előtt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport