Erdogan novemberben újra Magyarországra jön

2019.09.19. 15:53

November 7-én ismét Magyarországra érkezik a török elnök, Recep Tayyip Erdogan - írja az MTI a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatására hivatkozva.

Szijjártó Péter Budapesten, a Türk Tanács külügyminiszteri találkozóján tárgyalt Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszterrel. Itt állapodott meg Szijjártó és Cavusoglu a magyar-török felső szintű stratégiai tanács újabb ülésérének megrendezéséről, ennek keretében érkezik novemberben Magyarországra a török elnök is.

A KKM közleménye szerint Szijjártóék találkozóján megállapodás született arról, hogy Törökország támogatja Magyarország tagságát az UNESCO végrehajtó tanácsában.

Erdogan legutóbb 2018 őszén járt hazánkban. Akkor Orbán Viktor többek között arról beszélt, hogy Törökország fontos szövetségese Magyarországnak a NATO-ban. A miniszterelnök ezen kívül arra is kitért: a magyar nemzeti hadsereg megerősítésében fontos szerepet szán Törökországnak.

A török elnök tavalyi  látogatásakor külön köszönetet mondott azért, hogy Orbán kormánya az Erdogan elleni sikertelen puccs idején is „kiállt a a megválasztott török kormány mellett.”