Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Kiküldtek egy vakvezető kutyát az IKEA étterméből

2019.09.19. 08:54

Egy 34 éves férfi, Szél Sándor miután végzett a bevásárlással, enni is szeretett volna az egyik magyarországi IKEA-ban. Azonban az áruház éttermébe már nem engedték be a vakvezető kutyája miatt - írja a Blikk.

A történet érdekessége, hogy az IKEA mindhárom magyarországi áruháza kutyabarát helyként hirdeti magát. Az egyszerű háziállatként tartott ebekkel azonban az IKEA szabályzata szerint nem lehet ezeken a helyeken étkezni.

Sándor saját esetéről azt mesélte: kedvesen, de határozottan közölték vele, hogy kutyával együtt nem mehet be az étterembe. Ekkor a párja megpróbálta elmagyarázni az IKEA dolgozóinak, hogy az Ikon nevű kutyus vakvezető, így rá nem vonatkozik a kutyákat kitiltó szabály. 

Mondhattam volna, hogy hívja oda a főnökét, de – őszintén szólva – nem volt kedvünk úgy ott enni, hogy nem látnak minket szívesen.

- magyarázta Sándor. A férfi ehhez azt is hozzátette: náluk volt a kutya minden szükséges papírja és a vakvezető-igazolványa is. Ikon egyébként idén április óta segíti Sándort, és az IKEA étterme volt az első hely, ahová nem akarták vele beengedni a férfit.

Az IKEA a Blikknek elismerte az esetet. Azt írták, az a dolgozójuk tévedett, aki nem engedte be vásárlójukat a segítőkutyájával együtt az étterembe:

Lakberendezési vállalatunk tisztában van a szabályozásokkal, ám sokkal pontosabb tájékoztatásra van szükség a munkatársak körében.