Magyar Narancs: 8,5 év börtönt kér az ügyészség a fideszes Simonkára

2019.09.19. 20:46

A Narancs.hu azt írja, több forrásuk is arról beszélt, hogy a fideszes Simonka György elleni vádiratban 8 és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kértek a bűnszervezetben különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás miatt megvádolt politikusra. A lap kérdésére a Fővárosi Törvényszék azt megerősítette, hogy a vádiratokat már postázták a vádlottaknak és védőiknek.

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Simonka György fideszes országgyűlési képviselő és 32 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken.

A vádirat lényege szerint Simonka György és társai jogellenes módon akarták megszerezni a zöldség-gyümölcs termelői csoportoknak és a termelői szervezeteknek kiírt uniós és hazai pályázati támogatásokat. Simonka tavaly novemberi meggyanúsítása idején az ügyészség azt közölte: a képviselő rendelkezései szerint lebonyolított beruházásokkal okozott vagyoni hátrány meghaladja az 1,4 milliárd forintot - írtuk korábbi cikkünkben.

Legutóbb egy hete írtunk fejleményről: akkor zár alá vette a rendőrség Simonka újkígyósi otthonát. A zár alá vételt a földhivatal is bejegyezte az ingatlan tulajdoni lapjára, írta a 24.hu, a lap arról is meggyőződött, hogy bár az ingatlan évek óta nincs a kormánypárti politikus és felesége tulajdonában, mindketten ott laknak.