Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Karácsony vaskos csekket vitt Rogán Antalnak

Kampánynapló, szeptember 19.

2019.09.19. 15:54
  • Szarral kenték be Bicske momentumos polgármesterjelöltjének kocsiját

Amíg Bicske momentumos polgármesterjelöltje, Molnár Dániel épp saját programjának plakátjait dobálta be a postaládákba, addig valaki egészen friss ürüléket kent parkoló kocsijának kilincsére. Ebbe aztán barátnője bele is nyúlt. A Momentum erről posztjában úgy vélekedett, a véleménynyilvánítás nem bűn, „viszont aki csak egy adag ürülék formájában vállalja a véleményét, az se az országot, se Bicskét nem viszi előre”. 

  • Puzsér és Gyurcsány szavaival kampányol a Fidelitas

Tovább dübörög a Fidesz ifjúsági társszervezetének cirkuszos kampánya. Csütörtökön ugyanis egy olyan rövid videót töltöttek fel, amiben két megszólaló van: Puzsér Róbert és Gyurcsány Ferenc, és mindketten Karácsony Gergely alkalmatlanságáról szónokolnak. 

  • Akasztófára lógatott Dávid-csillaggal rongálták meg az ellenzéki belvárosi plakátját, feljelentést tettek

Akasztófára lógatott Dávid-csillagot rajzoltak az erzsébetvárosi önkormányzati képviselőjelölt, Borka-Szász Tamás plakátjára. Niedermüller Péterrel, az ellenzék közös hetedik kerületi polgármesterjelöltjével feljelentést tettek. Utóbbi a hetedik kerületi rendőrség előtt megtartott rögtönzött sajtótájékoztatóján azt mondta: az eddigi kampányban ez eddig a legdurvább és legmegdöbbentőbb megnyilvánulás. "Ez antiszemita gyűlöletcselekmény. Ez szigorúan összefügg azzal a politikával, amit a kormány folytat."  A röpke sajtótájékoztató után a plakáttal a kezükben besétáltak a kapitányságra, hogy az ügyben feljelentést tegyenek.

  • Kampányra kért szabadságot az ellenzéki mentős polgármesterjelölt, nem kapott

Nem kapott fizetés nélküli szabadságot az Országos Mentőszolgálattól a 22. kerület ellenzéki közös polgármesterjelöltje, Havasi Gábor, amit azért kért, hogy több ideje legyen kampányolni. Közel két hónapra akart eljönni, hogy a választásra tudjon koncentrálni, de az OMSZ azt válaszolta neki, nincs elég munkaerőjük, így nem tudják nélkülözni, és a kampány nem is tartozik az olyan okok közé, amire ilyet szabadságot adnának.

  • Karácsony Gergely nagy csekket vitt Rogán Antal házához

Vissza akar adni valamit a budapestieknek az ellopott vagyonból, erre van a Tiborcz-adó, mondta Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt Rogán Antal bérelt háza előtt állva. "Október 13-a után ilyen csekkeket rendszeresen fog kapni Rogán", tette hozzá. Karácsony a momentumos Hajnal Miklóssal vonult ki a miniszterelnök kabinetfőnökének háza elé. Karácsony Gergely a kampányban ismertette a Tiborcz-adónak nevezett javaslatát, amelynek értelmében az 500 millió forint feletti budapesti ingatlanokat megadóztatnák, az ebből befolyó összeget pedig szociális bérlakásépítésre költenék.

  • Utcán fekvő "drogosokkal" riogat Kőbánya ellenzéki polgármesterjelöltje

"A drogosok újra erőre kaptak. Ismét kerületszerte fetrengenek. Kőbányán csencselnek, itt fetrengenek, piszkítanak és kéregetnek a drogosok.  Kőbánya polgármestere meg intézkedés helyett teletölteti a Facebookot is az arcával, és azzal, hogy "Kőbánya jobb, mint valaha", írja posztjában Kőbánya közös ellenzéki polgármesterjelöltje, Somlyódi Csaba, ehhez pedig egy fotót is csatolt, amin két férfi a földön, egy korlátnak dőlve fekszik. A Hős utcai terjeszkedő drogproblémáról ebben és ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesen.

  • Itt egy ellenzéki plakát volt, de ellopták azt is

Hétvégén a nyíregyházi ellenzék telepakolta az ellenzéki jelölt, Jeszenszki András képeivel a várost. Miután a Fidesz megszólalt az ügyben, és azt mondta, az ellenzék illegálisan plakátolt, ezek a plakátok hirtelen eltűntek. Másnapra aztán az eltűnt plakátok helyén válaszplakátok jelentek meg, amin ez a szöveg állt: "Itt egy ellenzéki plakát volt, de ellopták azt is." Szerdán aztán a helyi Momentum szerint valaki elkezdte ezeket a válaszplakátokat is leszedni, és épp akció közben érték őt tetten. Állítják, a kiérkező rendőrség a személy kocsijában az eredetileg lelopott plakátokat is megtalálta.