Gyöngyi
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Semjén: Bármi történjen is, a magyar növekedés mindig a német fölött lesz

2019.09.19. 22:17

"A GDP-növekedés 5 százalék fölött van, ezért Magyarország, bármi történjen is, mindig a német növekedés fölött lesz 3 százalékkal és 2 százalékkal az unió növekedése felett" - jelentette ki Semjén Zsolt  miniszterelnök-helyettes csütörtökön, a Fidesz-KDNP-s országjárásának gödöllői állomásán az MTI beszámolója szerint.

Szerinte még az ellenségeik sem tudják tagadni a magyar gazdaságpolitika sikerét, "ilyen alacsonyan még soha nem volt a munkanélküliség, ekkora megtakarítása még soha nem volt a társadalomnak, és ekkora fogyasztása sem; szárnyal az ország". Az Orbán-kormány "legalább 20 százalékkal" csökkentette az államadósságot és valutából forintalapúra váltotta, így az nem "külföldi spekulánsok", hanem a "magyar emberek" kezébe került, magyarázta Semjén a gödöllőikenek.

Ahhoz, hogy helyben is történjen valami, jó polgármester kell." Olyan, akinek jó kapcsolata van a térség országgyűlési képviselőjével, a megyével és jóban van a magyar kormánnyal is, hogy ki tudja lobbizni a támogatást". Semjén Zsolt szerint az az ember, akinek közös az értékrendje a térség országgyűlési képviselőjével, a megyével, a kormánnyal, könnyebben tud kilobbizni forrásokat, fejlesztéseket a saját városának, mint aki szemben áll velük.