Két év után került vissza gazdájához Igor, a cane corso

2019.09.20. 09:57

Kisebb értékű lopás miatt emeltek vádat egy 28 éves büntetlen előéletű, szolnoki férfi ellen, aki még 2016 decemberében lopott el egy 300 ezer forintot érő kutyát Gyomaendrődről - közölte az ügyészség

Meglátni és ellopni
Meglátni és ellopni
Fotó: Ügyészség

A vádlott rokonlátogatóban járt Gyomaendrődön, amikor megpillantott az utcán egy fekete színű, vágott fülű cane corso fajtájú kan kutyát. A 7 hónapos kutya nem sokkal ezelőtt szökött ki az utcára. Az ügyészség szerint az Igor névű, törzskönyvezett, mikrochippel rendelkező kutya piaci értéke 300 000 forint volt.

A vádlott beültette a szelíd kutyát a kocsijába, majd Szolnokra vitte, ahol az albérletében hónapokig házőrzőként tartotta. Ezalatt nem vitte állatorvoshoz, nem győződött meg arról, hogy van-e benne chip, és nem is állt szándékában a kutya gazdájának felkutatása.

Időközben a vádlottnak ki kellett költözni az albérletből, ezért a kutyát az interneten meghirdette, és 2017 tavaszán el is adta oltási könyv és dokumentumok nélkül egy nemespátrói nőnek 100 000 forintért.

A nő később tenyésztésbe fogta a kutyát, és a kiskutyákat az egyik internetes apróhirdetési portálon kínálta eladásra többek közt az apakutya fényképével hirdette őket.

igorka
Fotó: Ügyészség

Igor eredeti tulajdonosa 2018 augusztusában látta meg az internetes portálon a kutyája fényképét, és határozottan felismerte, ezért feljelentést tett a rendőrségen.

A mikorchippel azonosították Igort, akit ekkor már új gazdája Zeusznak hívott, és lefoglalták, majd 2019. február 21-én adták vissza eredeti gazdájának. A kutyába közben egy másik mikrochipet is beültettek, így már két mikrochippel rendelkezik.

A szarvasi járási ügyészség tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását indítványozta.  • Hírek
  • Csok