Lekapcsolták az áramot az ellenzéki kampányeseményen, pont mielőtt Pikó András színpadra lépett volna

2019.09.22. 19:02 Módosítva: 2019.09.22. 19:42

Pikó András, a 8. kerület ellenzéki polgármesterjelöltje következett volna a Mátyás téren tartott kampányrendezvényen, amikor váratlanul valaki lekapcsolta a színpadi hangosítást az áramról, számolt be a Mérce.

A rendezvényt már egy hete bejelentették, mondta el a lapnak Balogh Lajos, az egyik helyi ellenzéki jelölt. A rendezvény hangosításához az áramot az ún. rendőrségi pontból (környéket felügyelő rendőrök bódéja) kapták, 

de Pikó András beszéde előtt az áramellátás váratlanul megszűnt.

A szervezők értesítették a rendőrséget, akik a helyszínre kiérve kivizsgálták az esetet, de további intézkedést nem tartottak szükségesnek. A Mérce riporterének az egyik józsefvárosi kerületőr azt mondta, hogy a „főnök utasítására húzták ki” az áramot. Pikó ennek ellenére elmondta a beszédét. 

A szervezők kérdésére a kerületi vezető, Ács Péter azt állította, hogy nem tudta, van-e engedély az áramvételezésre, és ezért kapcsoltatta le az áramot. Pikó kampánya eddig sem telt eseménytelenül, nemrég egy kormányzati lap választási csalással vádolta a jelölt stábját, aminek nyomán még házkutatást is tartottak Pikóék irodájában.

Pikó András sajtóközleményben reagált az esetre.

Ahogyan a médiából ismert, szeptember 22-én vasárnap egy VIII. kerületi  kampányrendezvényünkön egy kerületőr a JGK Zrt. utasítására kihúzta a hangosítást biztosító áramot. A rendezvény órákon át folyhatott zavartalanul, egészen addig a pillanatig, amíg a színpadra nem léptem, és alattomosan, minden előzetes egyeztetés nélkül lekapcsolták az áramot. Szánalmasnak tartom a Fidesz próbálkozását, hogy kicsinyes eszközökkel próbál meg minket elhallgattatni. Mindez kifejezi, hogy rettegnek az őszinte szótól: a Fidesz gyenge és gyáva, fél szembenézni a valósággal és lenézi a józsefvárosi lakosokat.

A kerületi önkormányzat felé természetesen panaszt teszünk.

– írta.