A fideszes polgármester tanácsadója ellenzékiként indul Ferencvárosban

2019.09.24. 09:02

Az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó dr. Tóth László a Ferencvárosi Lokálpatrióták Egyesület támogatásával indul a IX. kerületi önkormányzati választáson egy fideszes és az összellenzéki jelölttel szemben. A helyzet azért is érdekes, mert dr. Tóth  a fideszes polgármester személyes tanácsadója, írja a 444.

A lap szerint Bácskai János ferencvárosi polgármesternek tanácsadói megállapodása van egy bizonyos dr. Tóth Lászlóval (Zymhod Kft.).  A 2015 áprilisa óta máig életben lévő szerződés szerint dr. Tóth havi bruttó 381 000 Ft-ért üzletviteli tanácsokkal látja el a kerület vezetőjét. Az üzletember a tanácsokat szóban adja, és a teljesítést dokumentumokkal nem kell igazolni, azt a polgármester saját kezűleg tanúsítja. És, ami még ennél is furább, hogy 

Bácskai János bizalmi embere ellenzéki jelöltként elindul a 2019-es önkormányzati választáson.  

Tóth László a 444-nek azt mondta, hogy  ő maga egy jobboldali ex-Fidesz-szavazó, aki mostanra már inkább ellenzékinek vallja magát. Hangsúlyozta, hogy nem híve a mindenáron változtatás politikájának. Azért döntött úgy, hogy elindul a választásokon, mert ugyan ellenzékiként is elismeri, hogy a fejlődés látható a kerületben, de így is van még hova fejlődni, példaként a közbiztonság és a tisztaság problémáját hozta fel, amin szerinte lehetne javítani. 

A jelenlegi polgármestert egyébként  önkormányzati ingatlanok bérbeadásával kapcsolatban látja el tanácsokkal. Bácskai egyébként tud az indulásáról, „konstatálta azt”. Tóth arra nem akart kitérni, hogy mit lát  kritikusan a városvezetés és Bácskai eddigi munkájában, mivel a szakmai programja még készülőben van, és azt majd – egyelőre két követővel rendelkező – Facebook-oldalán fogja megosztani.