Kövér László rosszul lett a szlovák kormány repülőgépén, Varsóban kórházba szállították

2019.09.24. 19:45 Módosítva: 2019.09.24. 22:27

A Noviny.sk nevű szlovák hírportál beszámolója szerint Kövér László rosszul lett a Kazahsztánból Pozsonyba tartó repülőn, ezért a gép kényszerleszállást hajtott végre Lengyelországban. 

Az Euronews.hu később azt írta, hogy Kövért Varsóban kórházba szállították, kivizsgálták, majd repülővel hazahozták Budapestre. Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke azt mondta az MTI-nek, hogy a házelnök jól van, rosszulléte átmeneti volt. A tájékoztatás szerint elővigyázatosságból szálltak le idő előtt az egyébként Pozsonyba tartó szlovák kormánygéppel. 

A Bumm.sk szlovák kormányzati forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Kövér összeesett a repülőgépen. Kövér és Andrej Danko szlovák házelnök hivatalos látogatáson vettek részt Kazahsztánban. 

Támogatja az eurázsiai gazdasági térség létrehozását

Kövér Kazahsztánban Nurlan Nigmatulinnal, a kazah törvényhozás alsóházának (Mazsilisz) az elnökével találkozott, ahol azt mondta, hogy a legnyugatibb keleti nép vagyunk, akiknek kiemelt jelentőségű stratégiai partnere Kazahsztán.

Ezután kétoldalú megbeszélést folytatott Vjacseszlav Viktorovics Vologyinnal, az orosz Állami Duma elnökével, Kövér és Vologyin egyetértettek abban, hogy dinamikusan fejlődnek a két ország és a két törvényhozás kapcsolatai.

Kövér váratlanul kijelentette, Magyarország támogatja az egységes eurázsiai gazdasági, illetve szabadkereskedelmi térség létrehozására irányuló törekvéseket. A házelnök megkoszorúzta a kommunista diktatúra éveiben az Alzsirba és más kazahsztáni lágerekbe elhurcolt magyar politikai foglyok és kényszermunkások emlékművét.