Botond, Mózes
11 °C
21 °C

Moldáv rendszámú horrorkaravánnal száguldoztak a 4-es főúton

2019.09.24. 11:43

Gyorshajtás miatt állították meg a rendőrök azt a moldáv rendszámú horrorkaravánt, vagyis szabálytalan járműszerelvényt, amivel még szerdán száguldoztak a 4-es számú főúton, Törökszentmiklós határában. 

A mérés szerint a sofőr a megengedett 70 km/órás sebesség helyett 89 km/órás sebességgel haladt „a megengedett legnagyobb össztömeget jelentősen meghaladó járműszerelvénnyel”, olvasható a Police.hu-n.  

moldáv89
Fotó: Police.hu

A sofőrt a helyi kapitányságra előállították, és szabálysértési bírságot, valamint a gyorshajtás miatt közigazgatási bírságot kapott, a balesetveszélyes jármű közlekedését pedig megtiltották.

Múlt héten írtunk arról, hogy az autókereskedők megrendelésére Nyugat-Európából útra kelő szerelvények valójában kisteherautók, mert ezekre a legolcsóbb az autópályadíj, és arra törekszenek, hogy egyetlen jármű-utánfutó párossal a lehető legtöbb járművet szállítsák el a megrendelőhöz. A roncsautóbizniszt a nyugati, főként német piacon keletkező, ott már használhatatlan kocsik kelet-európai kereslete hajtja.

IMG-e9a50cc081280302b17598bf9b876676-V
Fotó: Police.hu

A szerelvények üzemeltetői jellemzően 3,5 tonna összsúlynál könnyebb járműveket használnak, ezekre a legmagasabb kiszabható helyszíni bírság összege most 150 ezer forint. A kamionoknál a bírság félmillió forint is lehet.