A fideszesek egy részének is tetszik Karácsony stadionstopja

2019.09.25. 06:36

A budapestiek több mint fele úgy látja, hogy Tarlós Istvánnak Orbán Viktor érdekei a legfontosabbak – derült ki a Závecz Research felméréséből, amit a Népszava megbízásából készített.

A fővárosi választók 50 százaléka szerint Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje nem a budapestiek, hanem Orbán Viktor kormányfő érdekeit szolgálja - áll a felmérésben. 

A közvélemény-kutató cég azt a kérdést is feltette ötszáz budapestinek, hogy egyetértenek-e Karácsony Gergely, az ellenzék főpolgármester-jelöltjének kijelentésével, miszerint addig nem épülhet a fővárosban stadion, amíg nincs minden kerületben legalább egy orvosi CT-vizsgáló. Eszerint a fideszes szavazók 37 százaléka is osztja Karácsony álláspontját – az összes válaszadó pedig 73 százalékban ért egyet az ellenzéki főpolgármester-jelölttel.

A budapestieknek Gulyás Gergely minapi kijelentéséről is markáns véleménye van. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanis azt közölte, hogy a fővárosnak juttatandó támogatások csak Tarlós István megválasztása esetén lehetnek fenntarthatók. A Fidesz-szavazók 21 százaléka ezzel kapcsolatban azt mondta, felháborító, hogy a támogatásokat nem városfejlesztési, hanem politikai szempontok alapján osztják.

A kormánypártiak 60 százaléka szerint ugyanakkor érthető, hogy a kormány csak oda akar támogatást adni, ahol a Fidesz-KDNP jelöltjét választották az emberek. Az összes válaszadó 66 százaléka tartja felháborítónak, míg 21 százaléka érthetőnek Gulyás Gergely miniszter álláspontját.