Nyúlnak öltözött aktivisták kérlelték Tarlóst

2019.09.25. 10:04 Módosítva: 2019.09.25. 10:26

A kormányközeli Századvég Budapestről szóló szerdai konferenciáján váratlanul a Párbeszéd Magyarországért párt aktivistái jelentek meg Tarlós István főpolgármester beszéde után, és arra akarták a főpolgármestert rávenni, hogy töltsön ki egy totót, jelentette helyszíni tudósítónk. (Cikkünk megjelenése után az aktivisták jelezték, hogy nem totót, hanem egy űrlapot szerettek volna kitöltetni Tarlóssal, amin arra kellett volna válaszolnia, hogy hajlandó-e vitázni Karácsony Gergely főpolgármester-jelölttel).

Az intermezzo alatt néhány aktivista nyuszimaszkot vett fel, amit a közönség nem díjazott.

Miközben Tarlóssal vitatkoztak, a közönség letépte a nyuszik fejét

A trollkodás nem előzmény nélküli. Az idei főpolgármester-választás számos röhejes és feszült pillanatot okozott eddig is. Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltjének sajtótájékoztatóit több ízben is a Fidesz ifjúsági szervezetének kampányával szakították félbe, volt, hogy egy autóból bömböltették a cirkuszi indulót, miközben Karácsony beszélni szeretett volna, a hétvégén pedig egy, a lajstromszámát eltakaró, kapucnijuk mögé rejtőzködő utasokkal teli hajóról szólt a cirkuszi csinnbumm Karácsony sajtótájékoztatója alatt.

Korábban pedig Tordai Bence, Karácsony munkatársa zavarta meg Tarlós István sajtótájékoztatóját, amire a főpolgármester egy megafont vett elő, és közvetlen közelről Tordai arcába beszélt neki arról, hogy miért nem lesz főpolgármesteri vita.

Tarlós István legkeményebb 5 perce

A nyúl öltözettel erre utaltak, amint a Századvég konferenciáján feltartott táblákon is olvasható volt: a főpolgármester nem mer kiállni vitázni Karácsonnyal.

A nyuszis videón hátulról látszó papíron egyébként, amit Karácsony Gergely kampánycsapatának a tagja Tarlós István elé tett, ezek a kérdés-válaszok szerepeltek:

Fotó: Karácsony Gergely kampánystáb

(Borítókép: Szilli Tamás / Index)