Mihály
3 °C
17 °C

Súlyosabb börtönt kért az ügyészség a feleségét majdnem halálra kínzó férfira

2019.09.25. 08:10

A Somogy Megyei Főügyészség súlyosabb büntetést kérne arra a férfira, akit a Kaposvári Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette és hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt 5 év börtönre ítélt.   

A férfi és a felesége 2017 karácsonyán magánéleti problémáik rendezése miatt találkozták. A találkozás rövid idő után eldurvult és egy közel másfél órás rémálom vette kezdetét. A férfi kirívó kegyetlenséggel bántalmazta, rugdosta a sértettet, bosszúból egy zsebkéssel még a haját is levágta. A vádlott ezután letartóztatásba került, ahonnan megkísérelte rábírni a nőt arra, hogy a feljelentését vonja vissza, és vallja azt, hogy másvalaki bántalmazta. A nő erre nem volt hajlandó.

 A Kaposvári Törvényszék ítélete ellen azért fellebbezett az ügyészség, mert súlyítást szeretne. aA férfi ugyanis büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő, korábban szintén erőszakos bűncselekmény miatt 4 év szabadságvesztésre ítélték. Az ügyészség szerint kizárólag a hosszabb tartamú börtönbüntetéssel lehet megfelelni annak a társdalami igénynek, amely az erőszakos bűnelkövetők szigorú felelősségre vonására irányul.

A férfit a felesége bántalmazásával összefüggésben hatósági eljárásban elkövetett kényszerítés bűntette miatt 2019 júniusában már jogerősen 2 év 4 hónap börtönre ítélte a Kaposvári Járásbíróság, ugyanis a letartóztatása alatt nemcsak a bántalmazott feleségét, hanem a barátnőjét is befolyásolni akarta abban, hogy rá nézve kedvező tanúvallomást tegyen.