Tizenegy évet kapott a kitartó békéscsabai speedárus

2019.09.25. 11:20

Jogerősen 11 év börtönbüntetést kapott egy kétegyházi férfi, aki speedet árult 2014-ben és 2015-ben Békés megyében - közölte a bíróság. 

Különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelemben mondták ki bűnösnek a 44 éves férfit, és több mint 200 ezer forint vagyonelkobzást is elrendeltek.

A bíróság helybenhagyta az első fokon kiszabott 11 évet, de a büntetést fegyház helyett börtönben kell letölteni. A férfit korábban tízszer ítélték el, 2013 januárjában feltételesen szabadult a kábítószer-kereskedelem miatt kiszabott hatéves börtönbüntetéséből.

A vádlott 2014 novemberétől egy éven át ismét drogterjesztéssel foglalkozott. 2015 augusztusa és 2015. október vége között legalább három alkalommal Budapestre utazott azért, hogy kábítószert vegyen. A megvásárolt anyagból eltett saját fogyasztásra is, de a drogból juttatott barátainak, ismerőseinek is. Volt, amikor ingyen odaadta, máskor pénzért értékesítette a kábítószert - írja a közlemény. 

A rendőrök november 27-én későn este tartottak házkutatást a vádlott békéscsabai albérletében. Az elfogása előtti este több embernek adott el kábítószert. A lakhelyén tartott házkutatás során 82,3 gramm drogot, digitális mérleget, a kábítószer fogyasztásához, hígításához és csomagoláshoz szükséges eszközöket, anyagokat foglaltak le.

A vádlott által forgalomba hozott, valamint kereskedelmi céllal megszerzett kábítószer hatóanyag-tartalma meghaladta a jelentős mennyiség felső határának 3,6-szorosát.