Fél éven keresztül zsarolta iskolatársát, 220 ezret szedett el tőle

2019.09.26. 09:17

Letartóztattak egy 17 éves fiút, aki hónapokon keresztül zsarolta egy kiskorú iskolatársát. A Heves Megyei Főügyészség szerint a letartóztatott 17 éves öt hónap alatt 220 ezer forintot kényszerített ki iskolatársától. Azzal fenyegette a kiskorú fiút, hogy ha nem ad neki pénzt, akkor megveri, megöli, illetve eltöri az orrát, valamint, hogy közzé tesz az interneten egy olyan videót, melyen az látszik, hogy a fiú dohányzik, így a szülei előtt fény derül majd káros szenvedélyére.

A vádlott ezer és negyvenötezer forint közötti összeget követelt a sértettől. A pénz átadása általában iskola után történt a város különböző pontjain. A gyerek öt hónap után végül beszámolt szüleinek a történtekről, és ők úgy döntöttek, hogy feljelentést tesznek a rendőrségen. Civil ruhás rendőrök akkor fogták el a zsarolót, amikor a város egy pontjára rendelte a fiút, és elvette értékeit.

Az Egri Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádolja a fiatalkorút, akivel szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására és részleges vagyonelkobzásra tett indítványt a vádiratában. (MTI)