Nem engedte be a barátnője a kocsijába, rálőtt

2019.09.26. 21:47

Csütörtökön koradélután egy tatabányai bevásárlóközpont parkolójában három lövésre lettek figyelmesek, ezért szemtanúk bejelentést tettek a rendőrségen - írja a Police.hu.

Látták, hogy egy férfi kezében feltehetően fegyver van, aki hangosan kiabál és egy jármű ajtaját próbálja kinyitni. Mivel ez nem sikerült, beszállt egy fekete színű gépjárműbe, majd sietősen távozott.

A rendőrök haladéktalanul megkezdték a járműnek, és a vezetőjének a felkutatását. Közben nyomozók a helyszíni szemle során, három darab gáz-riasztó töltényhüvelyt találtak.

kép 2 83
Fotó: Police.hu

Ezután a járőrök és a nyomozók közösen 14 óra 55 perckor Tatabányán, a Március 15-e úton megállították a fekete színű gépkocsit, és elfogták a 26 éves helyi lakost. H. Martint.

Előállították a kapitányságon, fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. A férfi elmondta, hogy összeveszett a barátnőjével,  és az ő kocsiját próbálta a parkolóban kinyitni.

kép 8 4
Fotó: Police.hu

A nyomozók, a bűncselekmény során használt gáz-riasztó pisztolyt és a hozzá tartozó lőszereket is megtalálták, amit lefoglaltak. A tatabányai lakost gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A rendőrség, bíróság elé állítás javaslattal küldi meg az eljárás ügyiratait az ügyészségnek.