Előd
6 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Vádat emeltek a sofőr ellen, aki átadta a volánt ittas barátjának

2019.09.27. 10:53

Vádat emeltek a sofőr ellen, aki átadta autója vezetését ittas ismerősének, akinek jogosítványa sem volt. A hatfős társaság a Csongrád megye Székkutason 2017. december 29-én súlyos balesetet szenvedett: autójuk 170 kilométeres óránkénti sebességgel kisodródott egy kanyarban, majd a tetején átpördülve egy vizesárokba csapódott – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. Az adott útszakaszon a megengedett sebesség 90 volt.

  • Az utasok közül ketten nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket,
  • ketten nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket,
  • ketten nyolc napon túl gyógyuló, maradandó fogyatékosságot eredményező –súlyos mozgásszervi és neurológiai panaszokat okozó – sérüléseket szenvedtek.

A bulizó csapat Orosházáról indult Székkutasra, amikor a sofőr először adta át a volánt az egyik ittas és jogosítvánnyal sem rendelkező nőnek. Így még szerencsésen megérkeztek Székkutasra, ahonnan visszaindulva a csapat már egy másik ittas és jogosítvány nélküli tagja vezette az autót, ekkor történt a baleset.

A Szegedi Járási Ügyészség

a gépkocsi tulajdonosát járművezetés tiltott átengedésének vétségével, valamint maradandó fogyatékosságot eredményező járművezetés tiltott átengedésének bűntettével,

míg a közúti balesetet okozó férfit maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport