Orsolya
5 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Orbán ismét Karácsonyról beszélt az állami rádióban

Kampánynapló 2019. szeptember 27.

2019.09.27. 14:05

A dunaújvárosi önkormányzat által támogatott hetilap szintet lépett . Egy pénteken megjelent cikk szerint Pintér Tamás, közös ellenzéki polgármester kutya- és macskahússal etetné a helyieket. "Félő, hogy ezáltal szó szerint értelmet nyerne a hot dog és a macskahúst sem bújtatnák a hamis baknyúl vadasan elnevezés mögé. Soros mondja a verdiktet ezzel kapcsolatban, Pintérék pedig beálltak abba a sorba, akik ezt követnék is" - írták a cikkben, amelyről bővebben is beszámoltunk

"Ennyi idősen mi az orosz csapatok távozása érdekében vonultunk utcára". Többek között erről beszélt Karácsony Gergely a tömegben sétálva a III. globális klímasztrájkon. A főpolgármester-jelölt szerint most is "egyfajta rendszerváltás előtt állunk", mert a világon a politikai-gazdasági elit nem veszi figyelembe a klímaváltozást, emiatt pedig "komoly társadalmi akarattal kerül szembe". Karácsony szerint megválasztása esetén klímavédelmi vészhelyzetet hirdetne Budapesten, ahogy tették a világ több országában és városában. Csütörtökön az osztrák parlament hirdetett klímavészhelyzetet, a budapesti demonstrációról pedig itt írtunk bővebben

Magas részvétel várható a budapesti választáson. A Republikon Intézet pénteken megjelent kutatása szerint a budapesti szavazók kétharmada tervezi, hogy részt vesz az október 13-i önkormányzati választáson. A közvélemény-kutatás arra jutott, hogy a főpolgármesterségért zajló verseny rendkívül szoros, Tarlóst 35, Karácsony 34, Puzsér pedig 5 százalék támogatja. 

Egyetlen polgármesterjelölt maradt Mohácson. Váratlanul meghalt Szekó József, a város jelenlegi kormánypárti polgármestere. Szekó 2014-ben 69 százalékkal nyert, és újra indult volna a tisztségért. A városban így egy polgármesterjelölt maradt, a szocialista Csorbai Ferenc, aki öt éve 11,7 százalékot szerzett a választáson. További részletek ebben a cikkünkben

Orbán tejjel-mézzel folyó kánaánja és az önkormányzati választások. A miniszterelnök a Fidesz esélyeit illetően optimistán nyilatkozott az önkormányzati választásokról, szerinte sose volt még ennyi polgármester-jelöltje a pártnak, mint most. "Budapest különösen fontos, látom a kampányeseményeket" - fogalmazott a kormányfő, aki a legutóbbi rádióinterjúja után ismét kitért Karácsonyra; ezúttal azt mondta róla, hogy "csetlik-botlik", lassan megsajnálja.

Karácsony Orbánnak: Ne küldjön paparazzikat a lakásom elé.Orbán rádiós interjújára reagálva az ellenzéki jelölt azt írta Facebookon, hogy ő is sajnálkozik, amiért Orbán "mindent megtagadott és elárult, amit egykoron képviselt". Karácsony "figyelmeztette" a kormányfőt, hogy "szóljon a pincsikutyáinak, hogy álljanak le a vegzálásommal". "Ne küldjön a lakásom elé paparazzikat, ne küldjön a rendezvényeimre csuklyás alakokat, és talán tehetne az ellen is, hogy a politikai ellenfeleit titkosszolgálati módszerekkel ne hallgassák le" - írta. 

Ha még Zuglóban nem is, a kormánymédiában már temetik Karácsony Gergelyt. Egy nap alatt több cikk született az ellenzéki főpolgármester-jelöltről kiszivárgott manipulált hangfelvételről a fideszes médiumokban, mintha Brüsszelben elfogadták volna a felső korlát nélküli kötelező betelepítési kvótát. A felvételt rögtön Karácsony őszödi beszédeként keretezik, a jelölt lemondását követelik, már arról is beszélnek, hogy a rendőrségnek kellene kivizsgálni az ügyet. Nem azt, hogy ki rögzítette a magánbeszélgetést (erről Karácsony feljelentést tett), hanem hogy mi történik Zuglóban. 

Hírmorzsák

  • Az érdi Fidesz választási plakátja pont úgy néz ki, mint a Modern Városok Program nevű, uniós forrásokat felhasználó állami gigaprojekté. További részletek itt
  • Terézvárosban az idősek 10 ezer forintot kapnak a választás előtt, a rászoruló családok pedig 15 ezer forint értékű ajándék- és bevásárló utalványt. "Bízom benne, hogy a felelős városvezetési gyakorlatunknak és takarékos, a felesleges vagy pazarló kiadásokat nélkülöző gazdálkodásunknak köszönhetően a célzott és indokolt jóléti intézkedéseink köre tovább gyarapodhat" - írta az utalvány mellé finoman, a reménybeli folytatásra utalva Hassay Zsófia fideszes polgármester. Emlékeztetett, a jóléti intézkedést 2014-ben vezette be VI. kerületi önkormányzat. 
  • "Ahogy immár nyolc éve tavasszal és ősszel", Újpesten most is élelmiszercsomagot kapnak a nyugdíjasok. A kormánypárti önkormányzat jóvoltából a választások előtti hétvégén a nyugdíjasok a János-vitéz című operett-előadást is megnézhetik.
  • A DK szerint a makói kisiskolásoknak a napokban egyenként kellett bemenniük az iskolatitkárságra, hogy átvegyenek egy csak hétköznapokon, iskolaidőben felhasználható fürdőbelépőt a fideszes polgármester, Farkas Éva Erzsébet szülőknek szóló kampánylevelével együtt. "Egészen elképesztő, hogy a Fidesz már a kisiskolásokat sem hagyja békén, és a fideszes politikai pedofilok alsós gyerekeket használnak postásnak a kampányban. Az már csak hab a tortán, hogy a belépők ára a város költségvetésében nem jelent meg, így a jelenlegi polgármester kampányának költségeit a következő testületnek kell majd állnia" - írta a DK sajtóosztálya.
  • Fantasztikus kampányplakát jelent meg Ferencvárosban.