Meghalt Mohács polgármestere, Szekó József

2019.09.27. 12:15

A mohácsi önkormányzat tájékoztatása szerint pénteken tragikus körülmények között meghalt Szekó József, a Baranya megyei város polgármestere. 

A polgármester hatvanhárom éves volt. Szekó Józsefet Mohács Város Önkormányzata saját halottjának tekinti. Az önkormányzat a honlapján ennyit közölt:

Mohács Város Önkormányzata és Polgármesteri Hivatala megrendülten tájékoztatja a közvéleményt, hogy Szekó József Polgármester Úr 2019. szeptember 27-én, a mai napon, tragikus körülmények között elhunyt. Szekó Józsefet Mohács Város Önkormányzata saját halottjának tekinti, temetéséről később történik intézkedés.

A Szabad Pécs azt írta, hogy Szekó Józsefet egy borospincében találták holtan. Helyi forrásaink megerősítették, hogy baleset történhetett a gázzal teli pincében, de hivatalos információt erről nem adtak ki.

A rendőrség közölte, hogy a Mohácsi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az esetet, további részleteket nem közölhetnek.

A polgármester péntekre hívta össze a városi képviselő-testület utolsó ülését a választások előtt. Erre már nem érkezett meg, a halálhírre az ülést berekesztették. 

Indult volna a választáson

A fideszes Szekó József az október 13-i választáson is indult volna polgármesterjelöltként, egyetlen ellenfele az MSZP-s Csorbai Ferenc. Mivel véget ért az ajánlásgyűjtési időszak, újabb jelölt nem kerülhet fel a szavazólapra.

Mindez azt jelenti, hogy ha Csorbai akár egyetlen szavazatot is kap a választáson (ez elég valószínű), akkor ő lesz Mohács következő polgármestere. Mohács a korábbi választások alapján mindig a jobboldalra szavazott, a Fidesznek mindig többsége volt itt, a jövőben viszont egy szocialista politikus fogja vezetni, ha nem lép vissza a jelöltségtől.

A Mohácsi Újságnak Csorbai azt mondta, mind ő, mind a párt helyi szervezetének tagjai mélységesen megdöbbentek a tragikus eseményen. Ugyanakkor arról még nem nyilatkozott, visszalép-e a jelöltségtől. „A gyász órái ezek, minden mással később foglalkozunk” – nyilatkozta Csorbai Ferenc.

Szekó József 2014-ben 69 százalékkal nyert, Csorbai 11,7 százalékot, a harmadik, DK-s jelölt 10,5 százalékot kapott. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport