Republikon: Tarlós 35, Karácsony 34, Puzsér 5

2019.09.27. 08:37

A Republikon Intézet friss kutatása szerint a budapesti választók 35 százaléka szavazna Tarlós Istvánra, 34 százaléka Karácsony Gergelyre, a válaszadóik 5 százaléka pedig Puzsér Róbertre. Egy százalékra mérték Berki Krisztiánt. Huszonöt százalék nem tudta, hogy kire szavazna, vagy nem akarta megmondani. 

Azt írják, hogy a kutatás eredményei szerint a budapesti választók több mind
kétharmada, 68 százaléka tervez részt venni az önkormányzati választásokon, és csak 19 százalék tervez távol maradni, a válaszadók további 13 százaléka még nem tudja, elmenjen-e. Azt azért hozzáteszik, a részvétel egy különösen nehezen mérhető és megjósolható arány,  de a korábbi tapasztalatok alapján valószínűsítik, hogy a tényleges részvételi arány alacsonyabb lesz, mint a kutatás eredményeiben látott 68 százalék.

A napokban a Jobbik-közeli Iránytű is szoros versenyt mért, náluk Tarlós István 37, Karácsony Gergely 35 százalékos támogatottságon állt, és a Závecz Research múlt heti kutatása szerint is hibahatáron belüli volt az állás. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás