Kósa újraindul a Fidesz alelnöki posztjáért

2019.09.28. 09:57

A Fidesz alelnökének jelölhetik Kósa Lajost a párt vasárnapi tisztújító kongresszusán, vezeti fel a Magyar Nemzet szombati cikkét, amiben Kósával beszélgettek a közelgő önkormányzati választások apropóján. Kósa a lapnak arról beszélt, hogy a választások után leginkább az önkormányzatokkal szeretne foglalkozni, és hogy mondjon is egy jó kampányosat:

"Elsősorban azokat a településeket segíteném, ahol a kormánypárti polgármesterjelöltek győztek"

- fogalmazott a fideszes politikus, aki azt is mondta, azért nem indult az alelnökségért az előző kongresszuson, mert a Fideszben nem tartják szerencsésnek, ha egy kormánytag a párt vezetőségének is tagja. (Kósa a Modern városok programot felügyelő tárca nélküli miniszter volt.) Így a fenti mondata Fidesz-alelnökként értendő, nem miniszterként.

Kósa szerint jó jelölteket állítottak, akik a kormánnyal együttműködve jól vezetik majd a településeket, míg az ellenzék: katyvasz, hataloméhség, húsosfazék, alkalmatlanság stb.

Kósa beszélt Karácsony kiszivárgott  hangfelvételéről  is: "ha Karácsony Gergelynek akár csak egy parányi bátorsága vagy gerince lenne, felállna, és visszamondaná a jelöltséget" - mondta.