Halász János a klímatüntetésről: Nagyon fontos ügyre hívták fel a figyelmet

2019.09.29. 13:58

"Nagyon fontos ügyre hívja fel a figyelmet, azt hiszem, hogy ezzel nagyon komolyan kell foglalkoznunk. Nemcsak magunk miatt, hanem a Föld és a gyermekeink, valamint az ország jövője miatt" - mondta az Indexnek a Fidesz kongresszusára érkező Halász János, akit a pénteki, itthon is több ezer fiatalt megmozgató globális klímasztrájkról kérdeztünk. 

A Fidesz parlamenti frakciójának szóvivője azt mondta, hogy nagy előrelépés, hogy 2030-ra Magyarország 90 százalékkal csökkenti szénkibocsátást, és nem fogja szennyezni a környezetet azokkal a most még szennyező erőművekkel. 

Halász mostani nyilatkozata éles váltás ahhoz képest, hogy május végén az akkori világszerte megrendezett klímatüntetésről azt mondta, hogy azt valójában a Soros-hálózat szervezi, és egy látszólag népszerű témát felhasználva ezáltal beavatkoznak az Európai Parlamenti választásokba. "De ők akik ezt teszik, akik buzdítanak, azok egyébként migránspárti szervezetek" - mondta pár hónapja a politikus. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla