Pintér Sándor szerint semmilyen nyomást nem gyakorolnak a rendőrségre

2019.09.30. 14:16

Pikó András, közös VIII. kerületi polgármesterjelölt kampányközpontjában tartott házkutatás után több országgyűlési képviselő arra akart volna magyarázatot kapni, hogy a rendőrség miért nem ugrik minden esetben nagy erőkkel a választási csalás gyanújára.

Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője példaként hozta fel a Pikóék kampányközpontjában tartott házkutatást és a 2018-as országgyűlési választáson történt esetet, amikor 341 ajánló adatai azonosak voltak a Fidesz és a Lendülettel nevű kamupárt jelöltje esetében, de az aláírások különböztek.

Arató azt kérdezte Pintér Sándor belügyminisztertől: 

vállalja-e a politikai és jogi felelősséget azért, hogy a rendőrség Magyarországon is a kormánypárti választási kampány része lett, amelyik zaklatja, akadályozza és megfélemlíti az ellenzéki jelölteket?

Pintér erre úgy reagált, hogy „a törvények mindenkire egyaránt vonatkoznak, a rendőrség pedig a leghatározottabban lép fel a választási csalások ellen”. A belügyminiszer szerint a kormány és a Belügyminisztérium nem fejt ki semmilyen nyomást a rendőrség munkájára és a nyomozásra, főleg nem az ellenzékkel szemben.

Kocsis-Cake Olivio a Párbeszéd országgyűlési képviselője Polt Péter legfőbb ügyésztől szerette volna megtudni, hogy miért alkalmaznak kettős mércét, amikor választási csalással kapcsolatos bűncselekményeket kell feltárni. Polt Péter gyakorlatilag azzal tudta le a választ, hogy bővebben ismertette a 2018-as ügy nyomozását.