Átadták az M2-es kibővített szakaszát

DSZZS20191001019
2019.10.01. 15:40

Átadták az M2-es autóút felújított szakaszát, írja az MTI. A 20 kilométeres szakaszt kibővítették, így négy sávon lehet majd közlekedni Budapest és Vác között.

A kibővített út több mint 250 ezer ember mindennapi életét könnyítheti meg, a korábban balesetveszélyes út sokkal biztonságosabb lett.

A 33 milliárdba kerülő átalakítás a Széchenyi 2020 terv keretében, uniós pénzből valósult meg. A keretből 2 új csomópont, 1 új fél csomópont és 5 új híd épült, illetve felújítottak 14 meglévő hidat. Közel 3 kilométernyi zajárnyékoló falat építettek és 10 kilométer hosszan beton terelőfalakkal választották el a két útpályát. Ezen kívül 6 kilométer hosszan vízzáró réteggel burkolták az árkokat a vízbázis védelme érdekében és 4,5 hektárnyi véderdőt is telepítettek.

(Borítókép: Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (b4), Tuzson Bence a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára (k), Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára (j4), Urbán Márton a Strabag Általános Építő Kft. ügyvezető igazgatója (j3),  Kiss Róbert a Strabag Általános Építő Kft. gazdasági vezetője (j2), Tarnai Richárd Pest megye kormánymegbízottja (b3) és Nyul Zoltán a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. (NIF) beruházási vezérigazgató-helyettese (b2) az M2-es gyorsforgalmi út Budapest-Vác közötti szakaszának átadásán Göd határában 2019. október 1-jén. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)