Publicus: Tarlós 49, Karácsony 47, Puzsér 4

2019.10.01. 07:12

A Publicus Intézet mérte fel a főpolgármester-jelöltek aktuális támogatottságát a biztos szavazók között, melyből kiderült, hogy

TARLÓS ISTVÁN 49 SZÁZALÉKON ÁLL, MÍG KARÁCSONY GERGELY 47-EN. PUZSÉR RÓBERT TÁMOGATOTTSÁGA 4 SZÁZALÉKOS VOLT AZ ADATOK FELVÉTELEKOR, MÍG BERKI KRISZTIÁNÉ 0.

Tarlós István a Fidesz tisztújító kongresszusán 2019. szeptember 29-én
Tarlós István a Fidesz tisztújító kongresszusán 2019. szeptember 29-én
Fotó: Huszti István / Index

A budapestiek 43 százaléka szerint viszont romlott Tarlós István megítélése a megafonos akció után,  írja  a Népszava a Publicus Intézet friss kutatására hivatkozva.

Az idei önkormányzati kampány talán legemlékezetesebb jelenete  szeptember 13-án történt, amikor Tarlós István főpolgármester faültetéses sajtóeseményén megjelent Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője. Tarlós egy megafonnal lépett oda Tordaihoz, és az arca elé tartva kiáltotta, hogy „jól meg fogom verni a maguk hazudós, tutyimutyi, tétova, mamakedvenc főnökét”, miközben Tordai azt a kérdést ismételgette, miért nem hajlandó a főpolgármester vitázni a legfőbb ellenfelével.

A Publicus Intézet közvélemény-kutatásában arra is rákérdeztek, hogy a politikusok között belefér-e egy Tarlós–Tordai-vitához hasonló esemény. A válaszadók 73 százaléka szerint nem fér bele. Az érdekesség, hogy még a Fidesz-szimpatizánsok 52 százaléka is ezen a véleményen volt. 

A kutatás egyébként még azelőtt készült, hogy nyilvánosságra került volna a Karácsony Gergely magánbeszélgetését rögzítő hangfelvétel.