Fideszes jelölt: Csak nem a migránsoknak épülnek az ivókutak?

2019.10.01. 10:06

Az önkormányzati kampány egyik jellemző vonása, hogy ha valamelyik ellenzéki jelölt elmegy Brüsszelbe, és ott baloldali képviselőkkel, netán a Bizottság tagjaival beszél, függetlenül attól, hogy mi a megbeszélés valódi tárgya, illetve van-e egyáltalán érdemi része a megbeszélésnek, a Fidesz, illetve a kormánymédia helyi leágazása azonnal világgá kürtöli:

Már most megígérte, hogy a magyar kormány megkerülésével migránsokat telepít be a városba.

Így járt néhány napja Nemény András szombathelyi jelölt, és így járt hétfőn Salgótarján újraválasztásért korteskedő szocialista polgármestere, Fekete Zsolt is. Fekete mestertervét a Fidesz egyéni képviselőjelöltje, Fenyvesi Gábor leplezte le hétfői sajtótájékoztatóján (a videón 2:23-tól). A Baskerville-i Vilmoshoz méltó következtetés így néz ki:

  1. Fekete Brüsszelben a „nyíltan migránspárti“ Dobrev Klára DK-s és Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselőkkel találkozott.
  2. A városban „a kampányban hirtelen ivókutak épülnek“, miközben az elmúlt öt évben se vízosztás, se ivókút nem volt Salgótarjánban, és senki sem törődött azzal, hol isznak vizet az emberek a 40 fokban.
  3. Konklúzió (melyet Fenyvesi természetesen kérdés formájában állít):

Vajon a most épülő ivókutak a migránsok befogadását szolgálják-e?

A sajtótájékoztatót követően az ellenzéki irányultságú „Tarjáni Fészek“ Facebook-oldal kitett egy videót egy tavaly augusztusi vízosztásról, amelyben elhangzik, hogy egy, illetve két évvel korábban is osztottak már vizet.

(444.hu)