Gulyás Gergely azzal riogatott Egerben, hogy az ellenzék háborús hídfőállás-foglalásra készül

2019.10.02. 20:13

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Egerben szállt be a kampányba, hogy Habis László fideszes polgármester támogatására szólítsa fel az embereket. Az MTI tudósítása alapján Gulyás klasszikus háborús retorikát vetett be. Azt mondta, hogy

Az ellenzéki jelöltek egyfajta háborús hídfőállás-foglalásnak tekintik az október 13-i választást, amely esélyt adhat a következő parlamenti voksoláson a kormánypártokkal szembeni küzdelemre.

Aztán Gulyás arra terelte a szót, hogy hosszú vita zajlik a hazai közéletben arról, mennyire előnyös, ha egy településnek kormánypárti polgármestere van. Abban már egyetértés látszik, hogy nem hátrányos, de e tekintetben mégis sajátos helyzet alakult ki, jegyezte meg. 

Habis László
Habis László
Fotó: Habis László / Facebook

Nem a kormány együttműködési szándéka hiányzik, hanem az ellenzéki jelöltek folytatnak a kormány ellen durva és méltánytalan kampányt, melyből szerinte egyértelműen látszik: ha nyernek, nekik nem a helyi közügyek színvonalas intézése, a közösség és a település felvirágoztatása a céljuk, mondta a miniszter. Gulyás  így folytatta:

Annyi bizonyos, hogy ha valahol önkormányzati tisztségekről így gondolkodnak, az nem fog jót tenni az érintett településnek a kormány legjobb szándéka ellenére sem. 

A miniszter szerint a jövő vasárnap esedékes választásnak helyben is komoly tétje van: Eger és Heves megye további fejlődése. Ennek jegyében Habis Lászlót, Eger jelenlegi polgármesterét, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjét, valamint Juhász Attila Simont, a Heves megyei közgyűlés elnökjelöltjét ajánlotta a választók figyelmébe, kérve mindkét jelölt támogatását.

Gulyás szerint Habis László az elmúlt 9 évben bizonyította, Egerben komoly előrelépést lehet elérni. Látványos fejlődés tapasztalható a városban és annak környékén: jövő nyáron már gyorsforgalmi úton lehet megközelíteni a megyeszékhelyt, könnyítve ezzel Eger elérését és javítva a térség közlekedését is.

Eger és a kormányzat együttműködése az elmúlt években eredményes volt és a jelenlegi polgármester személye garancia arra, hogy ez a következő ciklusban is hasonlóan gyümölcsöző legyen.

Egerben az ellenzéki összefogás jegyében a jobbikos Mirkóczki Ádám lesz Habis László kihívója. Gulyás szerint a megyében az országos példákhoz hasonlóan az ellenzéki pártok néhány éve még kikérték maguknak, hogy valaha is együttműködnének, de mostanra eljutottak odáig, hogy mégis szövetségre léptek egymással:

Az elvtelenség-versenyben a Heves megyei ellenzék holtversenyben aranyérmes, hiszen ilyen összefogás - közös megyei lista a Jobbiktól a DK-ig - csak két megyében jött létre.

Habis László Fidesz-KDNP-s polgármester-jelölt a tájékoztatón arról beszélt, hogy választási programjának két legfontosabb eleme az együttműködés, valamint a fejlesztések folytatása. Az elmúlt 5 évben közel 40 milliárd forintnyi, Eger fejlesztését szolgáló forrás odaítéléséről született kormánydöntés. Az M25-ös autóút építésével együtt pedig ez az összeg meghaladja a 100 milliárd forintot, amely példátlan a város történetében.

A tervekben szerepel ezen felül az elkerülő út építése is, melynek előkészítése már tart. A polgármester szerint  a közlekedési és egyéb beruházások együttesen Eger további fejlődésének mozgatórugói lesznek, melyekhez újbóli megválasztása esetén a kormánytól az eddigiekhez hasonlóan segítséget és biztos hátteret remélhet a város.

Juhász Attila Simon, a megyei közgyűlés Fidesz-KDNP-s elnökjelöltje utalt rá: Heves megyét nem hagyta magára a kabinet sem akkor, amikor 2010-ben "a szocialista vezetés romokat hagyott hátra maga után", sem a fejlődés elindítása idején, sem manapság, amikor a megye fejlődő pályára állt. Olyan források is érkeztek ide az elmúlt években, amelyekkel kisebb települések évtizedes problémáit sikerült orvosolni.

Ahogy más településeken, Egerben is azzal azzal támadta a kormánypárt Mirkóczki Ádámot, hogy illegális bevándorlókat akar betelepíteni a városba.Mindezt szimplán azon az alapon, hogy Mirkóczki látogatóban járt a szegedi Botka Lászlónál, akire ugyanezt a bélyeget igyekeznek rásütni a kampányban.  • Bérelnék
  • Bankszámla