Orsolya
5 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Vonattal vitték volna a fővárosba a kerekesszékes halott férfit, aztán inkább kitolták az erdőbe

2019.10.02. 16:47 Módosítva: 2019.10.02. 18:11

Szürreális történet húzódik annak az ügynek a hátterében, amelyről szerdán küldött közleményt a Pest Megyei Főügyészség. Egy férfi, B. Oszkár és egy nő, T. Imréné letartóztatását indítványozták, mert a gyanú szerint 2017-ben miattuk halt meg egy 69 éves kerekesszékes férfi, akinek a holttestét egy gombaszedő férfi találta meg a Szentmártonkátához közeli erdőben. Az emberöléssel egy harmadik férfit, H. Csabát is gyanúsítanak, de őt egyelőre nem találják, ezért a hatóságok nemzetközi körözést adtak ki ellene.

Az Index információja szerint B. Oszkár – aki egyébként Fatima néven élt és létezett – évek óta Csaba partnere volt. A két férfi csaknem 15 évvel ezelőtt vette magához a kerekesszékes bácsit, akitől az iratait elvették, később pedig a gondozásért cserébe a nyugdíját rendszeresen lecsapolták a bankkártyájáról. A három férfihoz 2013-ban aztán T. Imréné is odaköltözött, aki egy idő után – egyébként B. Oszkár „Fatima” tudta nélkül – összejött Csabával. A nő terhes lett és 2015-ben kislánya született a férfitól, de a

a gyerek soha nem a saját édesanyját szólította anyának, hanem a velük együtt élő homoszexuális férfit, B. Oszkár „Fatimát”.

A teljesen abszurd családi hálóban a kerekesszékes férfi egyfajta nagypapa szerepet töltött be, őt a gyanúsítottak mindvégig Papaként emlegetik, akivel hol együtt éltek, hol különváltak, de az idős férfi bánkártyáját folyamatosan használták. Bár a kerekesszékes férfi többször a szociális munkások szeme elé került, eltartói egészen a halálig nem kerültek a hatóságok látókörébe.

A kerekesszékes férfi legutóbb 2017-ben került be a kórházba, ahol az egyik ápoló segített letiltatni a bankkártyáját. T. Imréné ezért aztán gyorsan meglátogatta ismerősét a kórházban, és egyszerűen kitolta a férfit az épületből. Társaival egyenesen egy bankfiókba vitte, ahol kivetették vele a számláján lévő összes pénzét. Végül a bácsit újra szentmártonkátai albérletükben szállásolták el, ahol később a férfi meghalt. A nő és a két férfi viszont nem hívta a mentőket, mert mindannyiukat körözték. A holttestet a tolószékbe ültették és Szentmártonkátáról Budapestre akarták vinni, hogy egy kórház előtt hagyják. 

A holttesttől a nőnek és H. Csabának kellett volna megszabadulnia, ki is mentek a Pest megyei település vasútállomásra, de

a szerelvényeken túl sok ember volt, ráadásul be voltak kamerázva, ezért tartottak a lebukástól. végül egyik vonatra sem szálltak fel, hanem a közeli erdős részre tolták a kerekesszékbe ültetett holttestet.

A rendőrség hosszas nyomozás után segítségnyújtás elmulasztásával és emberöléssel gyanúsította meg a két férfit és a nőt, majd kezdeményezte letartóztatásukat, melyet ma a bíróság egy hónapra el is rendelt.

Segítségnyújtás elmulasztása esetében van, az emberölésben viszont nincs felelőssége, mondta az Indexnek Janklovics Ádám, B. Oszkár (azaz Fatima) védője. Hozzátette: valóban mentőt és orvost kellett volna hívniuk. Az ügyvéd szerint két éve húzódó ügyről van szó, mely során védence mindig a hatóságok rendelkezésére állt, így szerinte a szökés, elrejtőzés veszélye nem áll fenn ügyfele esetében, ezért is fellebbeztek a bíróság döntése ellen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport