Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
2 °C
7 °C

Szexuális zaklatással vádolta meg egy orvosnő a DK-s László Imrét, az ellenzék tüntetéssel reagál

2019.10.02. 13:11

A TV2 és az Origo szerint többször is szexuálisan zaklatta László Imre DK-s politikus, az ellenzék újbudai polgármesterjelöltje az egyik női beosztottját, egy orvosnőt még 2012 környékén. 

A nő a Tv2-nek eltorzított hangon adott interjút, a nevét nem árulta el, az arcát nem mutatták.

A nő állítása szerint László akkoriban a Swiss Medical Services Kft. nevű magánklinikán dolgozott orvos-igazgatóként. Elmondása szerint egyszer László az irodájában lehúzta a sliccét, elővette a nemi szervét és arra kérte, simogassa meg. Egy másik alkalommal ennél durvább dolog történt - állítja a nő. Ekkor László meg akarta erőszakolni. A történteket a nő jelezte a kft. ügyvezetőjének is, de nem tett feljelentést.

Az Index megkereste a kft. ügyvezetőjét, de egyelőre csak üzenetet tudtunk neki átadni. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy valóban történt-e ilyen eset a cégénél és ha annak idején tudomást szerzett szexuális erőszakról, ahogy ezt a nő állítja, akkor ő miért nem tett feljelentést az ügyben. 

A nő a TV2-nek azt állította: azért állt elő most a történetével, mert meglátta László Imre kampányplakátjait és eszébe jutott, mit tett vele.

"A plakátokra nézek, és nem értem az embereket. A nézése, az elején sem szerettem a nézését, de most már tudom, mi van mögötte" - mondta a nő.

László Imrét kerestük telefonon, de nem értük el. A politikus azonban a Facebook-oldalán reagált a propagandasajtóban megjelent beszámolóra. 

Azt üzenem Hoffmann Tamásnak és a Fidesznek, hogy ha harc, hát legyen harc. De amíg ők hazug lejáratással és aljassággal akarnak ellenem harcolni, én tisztességgel fogom őket legyőzni október 13-án!

- írta. Egyúttal jelezte: tüntetés szervez a Tv2 elé szerda este fél 6-ra.A tüntetést már el is kezdték szervezni a Facebookon "Hányunk a hazugságaitoktól!" címmel. 

Karácsony Gergely kora délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a témában a Tv2 épülete előtt. Az összellenzéki főpolgármester-jelölt szerint

a Tv2 és az Origo felrúgta a sajtóetikát, mert mindenféle bizonyíték nélkül állt elő egy súlyos váddal és lehetőséget sem adott Lászlónak, hogy reagáljon a vádakra. 

Karácsony szerint a Tv2 túltolta és olyan hazugságokat terjeszt, amelyeket az emberek nem hisznek el. 

László Imre szerint hazugság, amit a Tv2 állít

A sajtótájékoztatón László Imre is megszólalt. Kitalációnak nevezte a történteket és azt mondta, mélységesen csalódott Hoffmann Tamásban. 

"Megdöbbentőnek és szomorúnak gondolom, hogy a Fidesz ilyen alantos eszközöket alkalmaz" - mondta. Arról is beszélt, hogy büntetőfeljelentést tesz az ügyben. "Emberileg hatalmasat csalódtam a fideszes ellenfelemben, akár ő rendelte ezt a lejáratást, akár csak tudott róla" - közölte. "Az, hogy ilyen embert kell legyőznöm, nem csökkenti, hanem növeli az elszántságom" - tette hozzá. 

Végül délután fél 2-kor Karácsonyt és Lászlót beengedték a Tv2 épületébe, ahol átadtak egy petíciót, bízva abban, hogy az esti híradóban annak a szövegét beolvassák majd. Miután kijöttek az épületből, Karácsony a sajtónak jelezte: ott lesznek este és figyelni fogják a Tv2 híradóját. 

A DK jelezte, kiáll László Imre mellett. Feltehetőleg így tesz Karácsony Gergely is, aki szintén részt vesz az eseményen.   • Vennék
  • Bankszámla