Piti tolvajként és hajléktalanként élt az óbudai gyilkossággal gyanúsított férfi

2019.10.03. 13:49

„Hajléktalan életmódot folytatott” az a fiatalember, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy megölte 18 éves barátnőjét, a holttestet pedig egy romos, óbudai házban hagyta a Ladik utcában, mondta az Indexnek Szabó Ferenc, a Tatabányai Törvényszék szóvivője. 

A 26 éves oroszlányi férfi tavaly júliusban egy elhagyott tatabányai házba tört be, ahol kisebb károkat okozott.

A házból nagyjából 50 ezer forint értékben vitt el néhány tárgyat. Egy hónap múlva, tavaly augusztusban pedig két hipermarketből lopott, 20 ezer forint értékben

– mondta Szabó Ferenc.

Sz. Tamás ellen magánlaksértés és lopás miatt emelt vádat az ügyészség, az ügy pedig idén februárban került a Tatabányai Járásbíróságra. Az ügyész az előkészítő ülésen a férfi elzárására tett indítványt, ami legfeljebb 90 nap szabadságvesztést jelentett volna. Csakhogy Sz. Tamás nem jelent meg az ülésen és az ügyében kirendelt védőkkel sem találkozott soha. A bíró ennek ellenére novemberre kitűzte a következő tárgyalási napot,

szeptember 2-án pedig a Tatabányai Járásbíróság kiadta a férfi körözését.

A rendőrség szerint nagyjából két héttel ezután ölhette meg az óbudai házban a fiatal nőt, akinek a holttestét csak szeptember 28-án fedezte fel egy férfi. A nőt azért is azonosították nehezebben, mert az igazságügyi szakértő szerint a lányt megtalálása előtt 10-12 napja ölhették meg, halála előtt súlyosan bántalmazhatták, iratok pedig nem voltak nála.

A rendőrök a gyilkosságot a 26 éves férfival egy igazoltatás után kötötték össze. Szeptember 24-én Budapesten igazoltatták, de mivel hamis adatokat diktált be, ezért előállították a XIII. kerületi rendőrkapitányságra, ahol a rendszer kidobta, hogy körözik. Sz. Tamást őrizetbe vették és szerdán gyanúsítottként hallgatták ki, de a 24.hu szerint nem tett beismerő vallomást.

Közben a Tatabányai Járásbíróság visszavonta a férfi körzését, aki egyébként már korábban is volt büntetve. A bíróság a lopás és magánlaksértés ügyében november 4-én megismétli az előkészítő ülést. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport