Bangóné bement a csepeli Fidesz-irodába, rájuk hívták a rendőröket

2019.10.04. 19:41

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő és Szenteczky János, a csepeli ellenzék kampányfőnöke péntek délután bementek a XXI. kerületi Fidesz-irodába, erről pedig videót készítettek, amit a képviselőnő kitett pár órával később a Facebook-oldalára is. A videó szerint egy szórólapot kerestek a Fidesz munkatársainál, amit Bangóné szerint a párt terjeszt – ezt pedig állítása szerint videóval tudja bizonyítani.

Valószínűleg arra a felvételre utalt ezzel a mondatával, amit szintén a Facebookon jelentetett meg pénteken. Ebben munkatársa, a szintén MSZP-s Takács Krisztián kísérte útján a csepeli önkormányzat egyik munkatársát, akinek a kezében papírok voltak. 

Takács a felvételen azt mondja, ezek lejárató szórólapok voltak, amelyeket éppen akkor osztottak szét a csepeli postaládákba: a szórólapot a politikus be is mutatta a felvételen, de annak tartalma a felvétel gyenge minősége miatt nem volt kivehető.

Az MSZP-s Takács egészen az irodájáig kísérte el a munkatársat, ahol viszont már csak zárt ajtókat talált, így nem is tudott beszélni az önkormányzat egyetlen munkatársával sem a szóróanyag kapcsán. 

Később viszont az önkormányzat részéről megszólalt Ábel Attila, Csepel fideszes alpolgármestere is, aki délután közleményt adott ki az esetről: szerinte

Bangóné és Szenteczky „betörtek” a Fidesz csepeli irodájába, felvételeiket pedig engedély nélkül készítették.

Ezzel párhuzamosan pedig Takács „erőszakkal” ment be az önkormányzatba, ezzel pedig megzavarta a helyi választási iroda munkatársait, akik „a választások levezetéséhez szükséges előkészítő munkákat végezték”. Az alpolgármester közleménye azzal zárul, hogy rendőrségi feljelentést fognak tenni az eset miatt, ami Ábel szerint

a demokratikus alapelvek sárba tiprása, és példa nélküli Magyarország rendszerváltás óta eltelt történelmében.