Erdélyi települések is kaptak Virágos Magyarország-díjat

2019.10.04. 23:40

Székesfehérvár, Orfű és Budapest V. kerülete nyerte meg idén a Virágos Magyarország verseny fődíját, írja az MTI. A két vidéki város pedig részt vehet majd az Entente Florale Europe nevű európai környezetszépítő versenyen, ezt a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója jelentette be pénteken. 

Az utazás élményéhez nagyban hozzájárul a rendezett és virágos településkép, a gondozott környezet

– mondta Guller Zoltán, aki szerint a verseny célja nem csak a települések szebbé tétele, hanem egy egész közösség kialakítása, és a környezeti nevelés is. 

Idén 333 település nevezett a versenyre, nem csak Magyarországról, de Erdélyből is – a tervek szerint pedig idővel a többi határon túli területre is kiterjesztik majd a Virágos Magyarország mozgalma.

A fődíjak mellett miniszterelnöki különdíjat kapott Lenti és Telkibánya, a belügyminisztériumtól Tatabánya és Rajka kapott elismerést, Szarvas és Csopak pedig turisztikai különdíjat vehetett át. Az erdélyi települések között Sepsiszentgyörgy és Csíkszépvíz lett a győztes.

A Virágos Magyarország tavalyi győztesei Nagykőrös és Csemő voltak, akik az idei Entente Florale Europe-on ezüst minősítést értek el, sőt: Nagykőrös elnöki különdíjat is kapott Hild-díjas főteréért.