Jachton készült szexfotót tettek közzé Borkai Zsoltról

2019.10.05. 13:35 Módosítva: 2019.10.05. 22:28

Egy fiatal szőke nővel folytatott szexuális aktusa közben készített fotót tett közzé Borkai Zsoltról, Győr fideszes polgármesteréről az a névtelen szerző által írt blog, amely a politikusról és a vele baráti viszonyban álló ismert helyi ügyvédről, Rákosfalvy Zoltánról súlyos vádakat fogalmazott meg az elmúlt napokban. A poszt írója annyit fűzött a képhez – amelybe egy másik, fekete hajú nő is belelóg, nem lehetetlen, hogy a képet is ő csinálta –, hogy gondolkodjon el mindenki, miből futja Borkainak ilyen legalább 15 millió forintos bulikra, valamint hozzátette, hogy holnap folytatja, és „még több akciót” ígért.

Az Ördög Ügyvédjének nevezett blog korábban arról írt és mutatta be fotókon, hogy a politikus és ügyvédtársa egy hajón mulat lányok – a szerző állítása szerint prostituáltak – társaságában. A blog szerint egy horvát hajókiruccanásról van szó, amit részletesen dokumentált, és azt írta, hogy ezeket a részleteket folyamatosan meg is osztja a nyilvánossággal. Írt arról is, hogy az utazás résztvevői szexeltek és kábítószert fogyasztottak, most az előbbit fotóval is alátámasztotta. A szőke nőről, akivel Borkai a szexuális aktust folytatja, a rajta lévő öltözet és a felkarján lévő, vélhetően tetoválást rejtő kitakarás miatt ugyanaz, mint akivel a hajó fedélzetén korábban fotózták.

A politikust támadó blog a hajókirándulás mellett korrupcióval és más bűncselekményekkel is vádolta a politikus és az ügyvédet, de konkrét bizonyítékokat nem közölt. Egy Győr környéki földügyletet többször emleget, erről kollégánk ebben a cikkben ír bővebben.

Borkai Zsolt
Borkai Zsolt
Fotó: Bődey János / Index

A politikust már pénteken, az akkor még intimnek nem mondható fotók megjelenése után is megkerestük. Kérdéseinkre akkor sem válaszolt – ahogyan Rákosfalvy Zoltánt sem tudtuk megszólaltatni –, reakcióként csak egy egymondatos közleményt adott ki, amiben ellenzéki kampánycirkuszról és hazugságokról írt. A szombaton megjelent képre azonban az a közlemény semmiféle magyarázatot nem ad, ezért szerettük volna, ha Borkai Zsolt is megszólal.

Borkait a mobilján, majd sms-ben és e-mailben is kerestük, valamint hívtuk a titkárnőjét is az általunk ismert összes elérhetőségen. Borkai telefonja kicsöngött, de nem vette fel, sms-ünkre és e-mailünkre sem válaszolt; titkárnője telefonja hangpostára volt állítva.

A politikust arról kérdeztük, hogy a fotó, amelyen félreérthetetlen helyzetben ábrázolja, hol, mikor és milyen körülmények között készült, illetve mikor, hol készült a blogon eddig megjelent többi fénykép. A kérdéseink között szerepelt az is, hogy a politikus miért nem áll ki a nyilvánosság elé, hogy tisztázza magát. Arra is szerettünk volna választ kapni, hogy Borkai tett-e vagy tervez-e jogi lépéseket tenni az ügyben, és ha igen, milyeneket.

Megkeresésünkre azonban a cikk megjelenéséig semmilyen választ nem kaptunk.

A politikus Facebook-oldala – amelyen önmaga jellemzését így kezdi: A családapa – nem frissült pénteken délután óta. Az oldalon az üggyel kapcsolatban egyetlen komment sem olvasható, azonban van olyan komment (például az, ami így kezdődik: „Sándorné Molnár ők se rakatnak be kamerákat azokhoz az emberekhez”), ami arra utal, hogy korábban lehetett ezt emlegető komment is az oldalon.

Frissítés: Borkai Facebook-oldalán végül este 9 után jelent meg egy családi fotó „Kitartunk. Jóban, rosszban” szöveggel (az nem derül ki, hogy a kép mikor és hol készült). A bejegyzés jelentős aktivitást váltott ki a politikus oldalán, de a kritikus vagy szarkasztikus kommentek – mint például azt, hogy „a Soros ügynökök már hamis fotókkal próbálnak lejáratni... Hajrá Polgármester Úr!!! Keresztény polgármestert Győr élére” – folyamatosan tűntek el a poszt alól.